Rapor: “İşgal Güçleri Geçen Ay 4 Filistinliyi Şehit Etti, Onlarcasını Tutukladı”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal güçleriyle Abbas Yönetimi'ne bağlı güçlerin geçen ay Batı Yaka ve Gazze’de Filistinlilere karşı işledikleri hak ihlalleriyle ilgili ayrıntılı bir rapor yayınladı. 

Görüntülenme: 1437 Tarih: 08 Şubat 2015 02:03
Rapor: “İşgal Güçleri Geçen Ay 4 Filistinliyi Şehit Etti, Onlarcasını Tutukladı”

Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan raporda Hamas, işgal güçlerinin geçen ay ikisi Batı Yaka’da ve ikisi 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında olmak üzere 4 kişiyi şehit ettiğini belirtti.

Hamas'ın yayınladığı rapora göre, işgal güçleri geçen ay Batı Yaka ve Gazze’de 58’i çocuk, 3’ü daha önce özgürlüğüne kavuşmuş eski esir ve 2’si kadın olmak üzere 244 kişiyi tutukladı. Aynı süre içinde 8 ev, 18 çadır, 14 ağıl, 1 yıkama, 2 depo, 7 ticari büfe, 1 su kuyusunu yıkıp tahrip ederken, onlarca aileye de evlerinin yıkılacağına dair ihbarlar teslim etti.

Abbas güçlerinin ihlallerine de yer verilen raporda, Abbas’a bağlı güçlerin geçen ay siyasi görüşleri nedeniyle Filistin direniş gruplarına mensup kişileri tutuklamak için yapılan onlarca operasyonda 61 Hamas ve 4 İslamî Cihad Hareketi mensubunu tutuklandı.

Ayın süre içinde Abbas güçleri aralarında bir bayan gazeteciyle bir esir eşinin de olduğu 43 kişiyi de ifade vermeye çağırdı.
 
Tutuklananlardan 37’sinin eski esir, 15’inin üniversite öğrencisi, 4’ünün öğretmen, 3’ünün mühendis,1'inin müezzin ve 3'ünün cami imamı olduğu belirtildi.

Yorumlar