Bereke: “Kassam’ın Terör Örgütü İlanı Hamas’a Yönelik Savaşın Bir Parçası”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Lübnan sorumlusu Ali Bereke, Mısır mahkemesinin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan etmesinin Hamas hareketiyle onun askeri kanadına karşı sürdürülen savaşın bir parçası olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1331 Tarih: 08 Şubat 2015 08:04
Bereke: “Kassam’ın Terör Örgütü İlanı Hamas’a Yönelik Savaşın Bir Parçası”

El-Aksa  Televizyonu'na verdiği demeçte Hamas lideri Bereke, “Bizzat kendisi silaha muhtaç olan Gazze’nin Mısır ve Sina’daki silahlı örgütlere silah vermekle suçlanması mantıklı değil. Bu savaş ve kampanya daha önceki savaşlarda olduğu gibi, yine Gazze’ye karşı olası bir savaş için hazırlık da olabilir. Bu karar daha çok işgal rejimine yaradı. Çünkü karardan sonra işgal liderlerinin nasıl sevindiklerini, karardan memnuniyet duyduklarını birlikte izledik” dedi.

Arap ülkelerindeki istikrar ve huzurun öncelikle Filistin davasının lehine olduğuna dikkat çeken Bereke, işgal rejiminin Arap ülkelerindeki karışıklığı Gazze halkından intikam almak, kuşatmayı sürdürmek için kullandığını söyledi.

Birçok Arap ülkesinde Hamas hareketi terör listesinden çıkarılırken Mısır’ın onu terör listesine almasının şaşkınlık yarattığını belirten Bereke, Mısır’ın Kassam’ı suçlamak yerine onu ödüllendirmesi gerektiğini ifade etti.  

fiem

Yorumlar