Hatır: “Kudüs’teki Siyonistlerin Sayısı Son Yıllarda Fazlasıyla Arttı”

Uluslararası Kudüs Merkezi’nin işgal altındaki Filistin’deki Başkanı Hasan Hatır, işgal altındaki Doğu Kudüs’te artan Siyonist nüfustan kaygı duyduklarını belirterek, artan Siyonist nüfusa karşı ortaya konan direniş ve duruşun ise çok sönük kaldığını söyledi.  

Görüntülenme: 1996 Tarih: 08 Şubat 2015 08:38
Hatır: “Kudüs’teki Siyonistlerin Sayısı Son Yıllarda Fazlasıyla Arttı”

Konuyla ilgili olarak bugün (08 Şubat Pazar) basın açıklaması yapan Hasan Hatır, 1967 yılından önce Doğu Kudüs’te Siyonistlerin nüfusu neredeyse %0, Filistinlilerin ise %100 olduğunu, bugün ise Siyonist nüfusun yüzde 50'yi geçtiğini söyledi.

Hatır verdiği bilginin devamında, işgal rejiminin Kudüs halkının elindeki toprakların %89’unu zorla, hile ve baskıyla gasp ettiğine dikkat çekerek, şu anda Kudüs halkının elinde sadece %11’lik bir dilimin kaldığını ifade etti.

Hatır yaptığı açıklamada ayrıca, işgal rejimi ve elindeki aygıtlar bu şekilde çalışırken ve bölgeyi Yahudileştirmek için yoğun gayret gösterirken, buna karşı gösterilmesi gereken direnişin metot olarak değişmediğini, yıllardır duygusal açıklamaların ötesine geçmediğini hatırlattı.

fiem

Yorumlar