Filistin toplantısından rahatsız(!) olanlara cevap

1-2-3 Aralık tarihlerinde yaklaşık 30 farklı ülkenin katılımıyla Beyrut’ta düzenlenen Filistin’le Dayanışma Programı’yla ilgili geçtiğimiz günlerde servis edilen iftira ve karalama dolu bir haber hakkında Fatih Akıncıları onursal başkanı Mehmet Şahin ve Mavi Marmara gazisi Çiğdem Topçuoğlu bir açıklama yaptı.  

Görüntülenme: 1296 Tarih: 08 Şubat 2015 06:01
Filistin toplantısından rahatsız(!) olanlara cevap

Söz konusu programa Çetin Der adına katılan Mavi Marmara gazisi Çiğdem Topçuoğlu’nun da destek verdiği açıklama şu şekilde:

İSLAMİ  KAMUOYUNA

Bismillahirrahmanirrahim

Bir haber sitesinde 01-03 Aralık tarihlerinde Beyrut’ta gerçekleşen ‘’Uluslararası Filistin’le Dayanışma Konferansı”na katılan Türk heyeti ile ilgili “Hizbullah ile dayanışma görüntülerine tepki” başlığı altında yalan ve iftiralarla dolu, gerçek dışı bir haber yapılmış, bazı haber siteleri tarafından da bu haber paylaşılmıştır.

Söz konusu haberin içeriğine baktığımızda kasıtlı olarak hazırlandığı açıkça anlaşılmaktadır. Her şeyden önce böyle bir haberin konferanstan 2 ay sonra yapılması manidardır.

Söz konusu konferans  Lübnan  Hizbullahı’nın organizasyonu değil, dünyanın farklı ülkelerinden Filistin meselesine duyarlı  Müslüman, Hıristiyan, solcu vs. sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulmuş “Uluslararası Filistin’e Geri Dönüş Platformu”nun organizasyonudur.

Konferansta iddia edildiği gibi yalnızca Hizbullah, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi değil; Hamas ve Filistinli Hıristiyan liderler de konuşma yapmıştır. Özellikle Hamas adına Gazze’den canlı yayın bağlantısıyla konuşan İsmail Haniyye büyük ilgi görmüştür.

Filistin’in özgürlüğü için mücadele eden direniş grupları söz konusu konferansta birlikteliklerinin ve ortak mücadelenin altını ısrarla çizmişlerdir.

Söz konusu haberde Çetin  Der adına konferansa katılan Mavi Marmara Şehidimiz Çetin Topçuoğlu’nun yadigarı Çiğdem Topçuoğlu hanımefendiden bahsedilirken “Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda eşini yitiren” ifadesi kullanılmış, Çetin Topçuoğlu için şehid ifadesini kullanmamak için çaba sarf edildiği anlaşılmıştır. Bu haberi yapanların kimliği ve kime çalıştıkları yalnızca bu ifade ile bile anlaşılmaktadır.

Söz konusu haberi servis edenler hadlerini aşarak kendi düşüncelerini “Türkiye’deki İslami Cemaatler” ifadesiyle tüm Türkiye Müslümanlarına mal etmeye kalkışmışlardır.

Yaklaşık 1 yıldır ümmet dili ve şiarıyla faaliyetini sürdüren İslami Analiz sitesinden bahisle “Ak Parti karşıtı-İran yanlısı” ifadesi kullanılmıştır. İslami Analiz sitesi,yazarlarının  farklı düşüncelerini özgürce ifade edilebildiği bir haber  yorum sitesidir. Ak Parti’yi dışlayıcı, ötekileştirici ifadelerden ziyade uyarıcı yazılara yer verilmekte, iktidarın yanlış görülen icraatları hakaret edilmeden, küfredilmeden İslami kimliğimize uygun olarak olması gerektiği gibi eleştirilmektedir.

İran veya başka bir ülkenin yanlısı olmadığımız gibi “ümmet dili ve şiarı” çizgisiyle çıktığımız yola bu temel ilkemizden taviz vermeden devam etme kararlılığımızı sürdürmekteyiz. İran, Türkiye  veya başka bir ülkenin iyi yaptığına “iyi”, kötü yaptığına ise “kötü” diyebilecek İslami bilince sahip olduğumuzu düşünüyoruz.

Söz konusu haber içerisinde sürekli Şii ve Sünni ayrıştırıcı ifadelerinin kullanılması ise bu haberi hazırlayanların küresel güçlerin mezhep çatışmasını öngören projelerinin bir parçası olduklarının en bariz göstergesidir.

Bu haberin Lübnan Hizbullah hareketinin Siyonist İsrail’e vurduğu son darbeden sonra ve konferanstan 2 ay sonra hazırlanıp servis edilmesi oldukça manidardır. Lübnan Hizbullah hareketi ile ilgili ayrı ayrı ispatı gereken bir sürü iftira niteliğindeki iddialara yer verilmesi de ayrıca düşündürücüdür.

İHHFatih AkıncılarıNehir  DerÇetin  Der ve İslami Analiz temsilcilerinin söz konusu konferansa katılmalarının tek bir sebebi vardır: o da İslam ümmetinin kanayan yarası Filistin meselesidir. Hiç bir hareketi kutsamak gibi bir niyetimiz asla olmamıştır.Bağımsız, özgür STK’lar olarak uygun gördüğümüz her kültürel ve sosyal faaliyete katılmak en doğal hakkımızdır. Bu haberi yapanlar konferansa katılmamızı kendi istedikleri gibi yorumlamak yerine keşke Türkiye heyeti adına orada ne konuştuğumuzu yazabilselerdi. Kendi adıma şunu söyleyebilirim Hiç birini ayırmadan Filistin’in özgürlüğü için mücadele eden tüm direniş hareketlerinin saygın temsilcileri ile birlikte olmaktan büyük bir onur duydum.

İftira dolu bu haberle bu kuruluşların itibarsızlaştırmak istendiği ve birilerine hedef gösterildiği açıktır.

Son sözüm şudur:

İftira,yalan ve dedikodu ile bir yere varamazsınız

Müslümansanız Allah’tan korkun.

Değilseniz, Müslüman’ın ferasetinden korkun…

Mehmet Şahin

 

 

İslam Ümmetinin her yerinden katılımla gerçekleştirilen ve Tüm Filistin Direniş örgütlerinin katıldığı toplantı haberi için tıklayınız

İslami Analiz

Yorumlar