Hamas, Uzlaşı Görüşmelerinin Yeniden Başlamasına Şartlı Evet Dedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Hamas'ın Fetih Hareketi'yle yapılacak hiçbir görüşmeye karşı çıkmadığını belirterek, görüşmelere tüm grupların katılması ve ele alınan dosyalarda pratikte ilerleme sağlanması gerektiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1308 Tarih: 10 Şubat 2015 23:18
Hamas, Uzlaşı Görüşmelerinin Yeniden Başlamasına Şartlı Evet Dedi

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi liderliğinin Filistin halkının milli çıkarlarını ön planda tuttuğunu, uzlaşıyı ve Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü tek yol olarak gördüğünü belirtti.

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed'in kendisini telefonla arayarak uzlaşı görüşmelerinin Kahire'de yeniden başlamasını istediğini ifade eden Ebu Merzuk, El-Ahmed'in Gazze'yi ziyaret etmesi planlanan heyetle ilgili bazı konulara açıklık getirdiğini ve Kahire'ye gelerek kendisiyle uzlaşının geleceğini konuşmak istediğini söylediğini aktardı.

Filistin genelinde ve özellikle de Gazze Şeridi'nde insanların uzlaşı görüşmelerinden umudunu kestiğini belirten Ebu Merzuk, bazılarının uzlaşı görüşmelerini yararsız bulduğunu ve bazılarının da görüşmelerin kamuoyunu meşgul etmek ve baskı aracı olarak kullanıldığına inandığını ifade etti.

Halk Cephesi, Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed'in FKÖ heyetinin Gazze'ye yapmayı planladığı ziyareti engellediğini söylemişti.

fiem

Yorumlar