Memurlar, Gazze'de Uzlaşı Hükümetini Protesto İçin Yürüyüş Düzenledi

Gazze'deki Memurlar Sendikası'nın çağrısıyla bu sabah (10 Şubat Salı) düzenlenen protesto yürüyüşüne yüzlerce memur katıldı. Yermuk Stadı'nın önünden başlayan yürüyüş, Başbakanlık binası önünde düzenlenen basın toplantısıyla sona erdi.  

Görüntülenme: 1569 Tarih: 10 Şubat 2015 14:25
Memurlar, Gazze'de Uzlaşı Hükümetini Protesto İçin Yürüyüş Düzenledi

Memurlarının çoğu yürüyüşe katılan Sağlık Hizmetleri, Gazze Şeridi memurlarının maaştan mahrum bırakılarak ayrımcılık yapılmasının insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi.

Yürüyüşe katılan memurlar adına konuşan sözcü, "Uzlaşı hükümeti, başkanı Rami El-Hamdallah ve bakanları neyi bekliyor? Çocuklarımızın açlıktan ölmesini, ilaç ve gıda bulamamalarını mı bekliyorlar?" dedi ve memurların sekiz aydır maaş alamadıklarına dikkat çekti.

Sivil Savunma memurları adına konuşan Raid Ed-Dehşan, "Bugün buraya kalbimiz acıyla burkularak geldik. Gazze Şeridi'nin ekonomik durumunu göz önünde bulundurmadan bu zalim politikayı sürdüren hükümete karşı mazlumların sesini yükseltiyoruz" dedi.

Uzlaşı hükümetinin Eş-Şati Anlaşması'na neden bağlı kalmadığını soran Ed-Dehşan, iki yıldır maaşlarını düzenli olarak alamadıklarını belirterek, buna karşılık sekiz yıldır evlerinde oturan ve işe gitmeyen memurların maaşlarını düzenli olarak aldıklarını söyledi.

fiem

Yorumlar