OCHA, Gazze Şeridi'ne Uygulanan Ablukaya Son Verilmesini İstedi

Kudüs'teki Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Filistin için 2015 yılı insani yarım stratejisi planının yarın (12 Şubat Perşembe) Filistin Başbakan Yardımcısı Muhammed Mustafa ve BM İnsani İşler Koordinatörü James W. Rawley'in katılımıyla açıklanacağını bildirdi.  

Görüntülenme: 1451 Tarih: 11 Şubat 2015 23:11
OCHA, Gazze Şeridi'ne Uygulanan Ablukaya Son Verilmesini İstedi

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, planın Filistinlilerin uzun vadeli stratejik planlarıyla uyumlu olması için Filistin Devleti'yle koordineli olarak belirlendiği ifade edildi.

Birleşmiş Milletler'in insani yardım örgütlerine Filistinlilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çağrıda bulunduğu belirtilerek, 1.6 milyon Filistinlinin acil korunmaya ihtiyacı olduğu kaydedildi.

Plan için ayrılan bütçenin 2015 yılı için 705 milyon dolar olduğu ve planın Ramallah'ta düzenlenecek basın toplantısında kısa film olarak sunulacağı, ardından BM İnsani İşler Koordinatörü James W. Rawley'in konuşma yapacağı, daha sonra da Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Gazze Direktörü'nün "Zarar görev Filistinlilerin acil ihtiyaçları" başlıklı bir sunum yapacağı ifade edildi.

Rawley, Gazze'deki Eş-Şifa Hastanesi'nde yaptığı incelemelerin ardından, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya son verilmesi çağrısında bulundu ve uzlaşı hükümetinden de Sağlık Bakanlığı'na bağlı memurların maaşlarının bir an önce ödenmesi için çaba sarf etmesini istedi.

fiem

Yorumlar