Özerk Yönetim Güvenlik Güçleri Siyasi Tutuklulara İşkence Ediyor

Filistin'in Batı Yaka bölgesinde, siyonist işgal rejimiyle arasındaki güvenlik işbirliği çerçevesinde siyasi amaçlı yeni bir tutuklama kampanyası başlatan özerk yönetim güvenlik organlarının siyasi tutuklulara işkence ettiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1117 Tarih: 13 Şubat 2015 18:28
Özerk Yönetim Güvenlik Güçleri Siyasi Tutuklulara İşkence Ediyor

Son dönemdeki siyasi amaçlı tutuklamalar çerçevesinde gözaltına alınan ancak iki gün önce (11 Şubat Çarşamba) serbest bırakılan Ferid Tarad es-Selayime'nin ailesi, özerk yönetim güvenlik güçleri tarafından el-Halil'de gözetim altında tutulduğu sorgulama merkezinde uygulanan işkenceler sebebiyle çocuklarını serbest bırakılmasından bir gün sonra hastaneye kaldırmak zorunda kaldıklarını duyurdu.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin başvurduğu kaynakların verdiği bilgilere göre es-Selayime, hakkında gözaltında tutulmasına gerekçe oluşturacak herhangi bir şüphe bulunmamasına rağmen bir haftadan fazla süredir gözetim altında tutularak sorgulanıyordu. Çıktıktan sonra da kendisine işkence edildiğinin tespit edilmesi işlemediği suçları üstlenmesi ve başkaları hakkında suçlamalarda bulunması için kendisine şiddet uygulandığını açığa çıkardı.

Özerk yönetimin güvenlik organlarının aynı şekilde el-Halil Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed El-Cuneydi'yi de gözetim altında tutarak kendisine işkence uyguladıkları tespit edildi. El-Cuneydi çalıştığı iş yerine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştı.

Özerk yönetimin Koruyucu Güvenlik Birimi tarafından gözaltına alınan ve el-Halil Üniversitesi öğrencilerinden olan Mahmud Faris Ebu Arkub'un da midesinden rahatsız olmasına rağmen on üç günden beri gözetim altında tutulduğu haber verildi.

Bu gençlerin Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın faaliyetlerinde öne çıkan kişiler olarak tanındıkları ifade edildi.

fiem

Yorumlar