Hanin Zuabi Adaylığının Engellenmesine Karşı Yargıya Başvuruyor

Siyonist işgal rejiminin gerçekte ırkçı kimliğe sahip olduğu ve işgal altında tuttuğu toprakların asıl sahipleri durumundaki Filistinli Arapları da toplumun en alt tabakası olarak gördüğü tüm uygulamalarında kendini gösteriyor.  

Görüntülenme: 1226 Tarih: 13 Şubat 2015 10:57
Hanin Zuabi Adaylığının Engellenmesine Karşı Yargıya Başvuruyor

 Fakat 1948'de işgal edilmiş bölgede yaşayanlara seçimlerde oy kullanmaları hakkı tanınıyor. Dolayısıyla İslâmî hareket mensuplarının boykot ettiği parlamento (Knesset) seçimlerinde, çok az sayıda da olsa bu bölgedeki Filistinli Arap azınlıktan birkaç kişi yine bu kesimin oylarıyla Knesset'e girebiliyor.

İşgal yönetimi parlamentosuna girenlerden biri de son dönemde işgal rejiminin baskıcı uygulamalarına karşı etkinlikleriyle öne çıkan ve Mavi Marmara yolcuları arasında yer alan Hanin Zuabi. Ancak işgal yönetiminde adaylıkların onaylanması konusunda karar organı durumunda olan İsrail Merkez Seçim Kurulu dün (12 Şubat Perşembe) aldığı kararla Zuabi'nin aday olmasını engelledi.

Hanin Zuabi'nin seçimlere katılmasının engellenmesine dair karara karşı yargıya başvurduğu haber verildi. İşgal mahkemesinin Hanin Zuabi'nin ve aşırı sağ görüşleriyle tanınan yahudi asıllı Baruch Martzl'in başvurusunu önümüzdeki Salı günü (17 Şubat) değerlendireceği açıklandı.

İşgal mahkemesinin söz konusu iki kişinin adaylıkları üzerindeki engellerin kaldırılması için yapılan başvuruların dokuz yargıç tarafından değerlendirileceği açıklandı.

Hanin Zuabi, adaylık başvurusu kabul edilse de reddedilse de işgal rejiminin Filistin toprakları üzerindeki şiddet uygulamaları karşısında tutumunun değişmeyeceğini, bu konudaki faaliyetlerinden geri adım atma niyetinde olmadığını ifade etti.

İşgal rejiminin yeni dönem Knesset seçimleri 7 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

fiem

Yorumlar