Fetih Örgütü FKÖ'nün Gazze'ye Ortak Heyet Gönderme Planına Katılmayacak

Fetih örgütünün bugün (13 Şubat Cuma) akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla, geçtiğimiz yılın Nisan ayında kabul edilen Şati Anlaşması'nın dosyalarını görüşmek ve son şeklini vermek amacıyla Gazze'ye Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) adına bir ortak heyet gönderme planına katılmaktan vazgeçtiği duyuruldu. 

Görüntülenme: 1650 Tarih: 14 Şubat 2015 12:22
Fetih Örgütü FKÖ'nün Gazze'ye Ortak Heyet Gönderme Planına Katılmayacak

Fetih hareketinin resmi sözcüsü Ahmed Assaf'ın bugün akşam saatlerinde yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili şu bilgiye yer verildi:

"FKÖ Yürütme Kurulu, 21 Ocak tarihinde aldığı bir kararla, imzalanan Şati Anlaşması çerçevesinde uzlaşma hükümeti kurma konusunda ittifaka vardığı Hamas'la görüşme yapmak amacıyla bir ortak heyeti gönderme kararı almıştı. Biz (Fetih örgütü) buna ilk olumlu tepki veren hareket olmuştuk ve ortak heyete iki ya da üç kişiyle katılma kararı aldık. Hareketin, Aynu'l-Halve mülteci kampında icra edeceği bir program için Beyrut'a gönderdiği heyetin başkanı Azzam El-Ahmed'in dönmesinden sonra gruplarla birkaç toplantı yapıldı ve Gazze'ye gönderilecek heyetin başkanlığına da El-Ahmed'in seçilmesi kararlaştırıldı. Ona aynı zamanda Hamas'la irtibatlar kurması ve ortak heyetin düzenleyeceği ziyarette yapılacak görüşmeler için ön hazırlıkları tamamlaması görevi verildi. Heyetlerin kendilerine özgü görüşlerinin olması mümkündür ve bunların birbiriyle uyumlu olması zorunlu değildir. Yapılan son toplantıda da El-Ahmed; 'eğer biz heyetler halinde gideceksek o zaman bir heyet başkanı olmasına gerek yok' dedi."

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) başta olmak üzere heyete katılacak direniş gruplarından bazıları daha önce yaptıkları açıklamalarda El-Ahmed'i Hamas'la anlaşma yapılmasının ve planlandığı şekilde Gazze'ye bir heyet gönderilmesinin önüne engeller çıkarmakla itham etmişlerdi.

Yorumlar