Meşal Liderliğindeki Hamas Hareketi Düşmanın Öfkesini Artırıyor

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın işgale karşı duruşu, direnişini işgal altındaki Filistin topraklarıyla sınırlaması, dış blokların önüne koyduğu engelleri aşma azim ve kararlılığı birçok taraf ve çevrenin başkasına hizmet adına onu karalamasına ve kötülemesine neden oluyor.  

Görüntülenme: 1307 Tarih: 14 Şubat 2015 17:26
Meşal Liderliğindeki Hamas Hareketi Düşmanın Öfkesini Artırıyor

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan bazı uzmanlar, Hamas hareketinin Filistin topraklarını işgal eden varlığı ve ideolojisini yabancı görmesinin hareketin geniş bir alanda hareket etme olanağı doğurduğunu, bunun sonucu olarak insanların mezheplerini ve gruplarını arka plana atarak harekete destek verdiklerini ifade etti.
 
Daha önce El-Arabiyye’nin, ardından Mısır ve Körfez ülkelerindeki medyanın ve şimdi de Lübnan basınının Hamas hareketine karşı yaptığı saldırılarla, Hamas lideri Halid Meşal’i yıpratmak amacıyla yaptıkları haber, değerlendirme ve analizler, hareketin Filistin halkı kadar dünyanın dört bir yanında zulüm gören ezilmiş halkların umudu olması, işgale karşı gösterdiği direnişin mazlum halklara örnek olmasıyla zalimlerin uykusunu kaçırması nedeniyledir.

Geçici günlük politikalara takılmadan işgale karşı direniş mevzisini güçlendiren Hamas, akıntılara kapılmamak için duruşunu bozmamaktadır. Siyasi ve askeri kanatlarıyla bir bütünlük arz eden Hamas hareketinin bu duruşu, kindar düşmanların öfkesini artırıyor. 

Dün basit imkân ve az tecrübeleriyle önüne konulan engelleri aşan Hamas, daha fazla imkan ve tecrübeye sahip olduğu bu süreçte de engelleri Allah’ın izniyle aşacaktır.  
fiem

Yorumlar