Er-Reşak: "Hz. İbrahim Camii Siyonistlerin Seçim Kampanyalarına Malzeme Olamaz"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'ne düzenlemeyi planladığı baskının yol açabileceği sonuçlar konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1370 Tarih: 15 Şubat 2015 18:15
Er-Reşak:

İzzet Er-Reşak, bugün (15 Şubat Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, İbrahim El-Halil Camii'ne baskın düzenleme düşüncesinin tehlikeli bir provokasyon olduğunu ve Filistin halkına hakaret anlamına geldiğini, Filistin halkının baskın girişimi karşısında eli-kolu bağlı durmayacağını ve sessiz kalmayacağını belirtti.

Kudüs ve Batı Yaka'daki Müslümanlara ait diğer kutsal mekanlar gibi İbrahim El-Halil Camii'nin de İslami vakıf olduğuna dikkat çeken Er-Reşak, caminin Siyonistlerin seçim kampanyalarına malzeme edilemeyeceğini söyledi.

Yediot Ahranot gazetesi bugünkü sayısında, işgal hükümeti başkanı Benyamin Netanyahu'nun El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii'ne baskın düzenlemeye hazırlandığını yazdı.

Gazete, Netanyahu'nun ofisinden kaynaklara dayandırdığı haberinde, Netanyahu'nun seçim kampanyası kapsamında El-Halil vilayeti toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkelerini ziyaret ettikten sonra 25 Şubat 1994'te bir fanatik Siyonist tarafından gerçekleştirilen katliamın ardından işgal hükümeti tarafından ikiye bölünen İbrahim El-Halil Camii'ne baskın düzenleyeceğini bildirdi.

fiem

Yorumlar