Zahar’dan Gazze’ye savaş ihtimalinden bahseden İsrail’in yeni genelkurmay başkanına cevap: Bizi selefin Gantz’a Sor!

Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud Ez-Zahar, İsrail’in yeni Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’a seslenerek, kendisinden görevi devraldığı Siyonist general Gantz’a, Kassam’ın hedefi olan Siyonist askerler için nasıl endişelendiğini sormasını söyledi.  

Görüntülenme: 1654 Tarih: 16 Şubat 2015 15:47
Zahar’dan Gazze’ye savaş ihtimalinden bahseden İsrail’in yeni genelkurmay başkanına cevap: Bizi selefin Gantz’a Sor!

Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Mahmud Ez-Zahar, İsrail’in yeni Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’a seslenerek, kendisinden görevi devraldığı Siyonist general Gantz’a, Kassam’ın hedefi olan Siyonist askerler için nasıl endişelendiğini sormasını söyledi.

Dün yaptığı açıklamada Zahar, “Gazze, Siyonist düşmana karşı mücadelede önceden olduğu gibi şimdi de kahramanlık sahnesidir” dedi.

İsrail’in yeni Genelkurmay Başkanı cumartesi günü yaptığı açıklamada, yakın zamanda Gazze’yi hedef alacak yeni bir saldırı ihtimalinin çok da uzak olmadığını ifade etmişti.

“İşgal yönetiminin Gazze’nin daha da güçlendiğini bilmesi gerekir” diyen Zahar, Filistin halkının Siyonistlerin avı olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Siyonistlerin Gazze sahilinde füze denemeleri yapıldığını BM Güvenlik Konseyi’ne şikâyet ederek Gazze’ye karşı yeni bir saldırı için kışkırtma girişimleriyle ilgili olarak Zahar, “Güvenlik Konseyi, önce işgalcilerin suçuna mani olsun” dedi.

Zahar “BM, Filistin davasına karşı daha dengeli hareket etmelidir. Filistin halkının yaşadığı felakete rağmen işgalin yanında yer aldıkları yetmedi mi? Kurbanın yanında yer almaları gerekirken çoğunlukla katilin tarafını tutuyorlar” dedi.

Zahar, işgalci Siyonistlerin yeni seçimler için kendilerini Gazze’ye saldırı üzerinden pazarladıklarına dikkat çekti. 

İslami Analiz

Yorumlar