FHKC, Blair'in Gazze Ziyaretinde Yaptığı Açıklamaların Reddedilmesini İstedi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Ortadoğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi Tony Blair'in dün Gazze'ye yaptığı ziyaretin ve açıklamalarının Filistinlilere dayatılan siyasi şartları kabul ettirmek için yeni bir baskı niteliğinde olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1100 Tarih: 16 Şubat 2015 04:02
FHKC, Blair'in Gazze Ziyaretinde Yaptığı Açıklamaların Reddedilmesini İstedi

FHKC, bugün (16 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, baskıların 1967 sınırlarında Filistin devletinin kabul edilerek çatışmanın sona erdirilmesini ve bu şekilde uluslararası toplumun Gazze'nin yeniden imarı ile uzlaşıyı savunabilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Tony Blair'in açıklamalarının reddedilmesi gerektiğini ifade eden FHKC, Blair'in Filistinlilerin abluka nedeniyle çektiği sıkıntıları istismar ettiğini bildirdi.

Blair'in açıklamalarının uluslararası kurumların kararlarına aykırı olduğunu ve Gazze Şeridi'nin yeniden imarını siyasi şarta ve Hamas Hareketi'nin kimliği ile komşularıyla ilişkilerine bağladığını belirten FHKC, söz konusu açıklamaların Kahire'de yeniden imar için bağışta bulunan ülkelerin kararlarından çok uzak olduğunu söyledi.

Blair, dün Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçerek Gazze'yi ziyaret etmiş ve uzlaşı hükümetinin Gazze'deki bakanlarıyla görüşmüştü.

fiem

Yorumlar