El-Berdevil: "Gazze'de Vurulan Hedeflerin %29'unu Filistin İstihbaratı Bildirdi"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaşta saldırı düzenlediği hedeflerden yüzde 29'unun Filistin Yönetimi istihbaratı tarafından işgal ordusuna bildirilen hedefler olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1338 Tarih: 18 Şubat 2015 18:42
El-Berdevil:

Salah El-Berdevil, katıldığı televizyon programında, Gazze Şeridi'ndeki güvenlik birimlerinin işgal güçleri lehine casusluk yaptıklarından şüphelenilen kişileri takip ettiğini ve daha sonra Filistin Yönetimi'ne bağlı Genel İstihbarat birimi üst düzey yetkililerinden bazılarının casusluk olaylarına karıştıklarının tespit edildiğini ifade etti.

Casuslukla suçlananların işgal güçleri lehine çalıştıklarını ispat eden önemli belgeler sunduklarını ve suçlarını itiraf ettiklerini kaydeden El-Berdevil, itirafta bulunan casusların işgal ordusunun savaş sırasında saldırı düzenlediği hedeflerin yüzde 29'uyla ilgili bilgilerin Abbas'a bağlı istihbarat biriminden alındığını söylediklerini belirtti.

Salah El-Berdevil, Filistin Yönetimi istihbaratının işgal ordusuna verdiği bu bilgilerin ve krokilerin yüzlerce kadının ve çocuğun şehit olmasına ve onlarca evin yıkılmasına neden olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar