İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da 12 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (18 Şubat Çarşamba) erken saatlerde Batı Yaka'nın birçok bölgesinde düzenlediği baskınlar sırasında 12 kişiyi gözaltına aldı. İşgal güçlerinin baskın düzenlediği ve arama yaptığı evlerde ev sakinlerini soğuk havaya ve yağmura rağmen dışarıda beklettiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1035 Tarih: 18 Şubat 2015 20:37
İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da 12 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal rejimi kaynakları, işgal ordusunun baskınlar sırasında güvenlik güçlerince aranan kişileri gözaltına aldığını ve gözaltına alınanların sorguya çekilmek üzere güvenlik merkezlerine sevk edildiklerini ifade etti.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus'a bağlı Havara beldesinde iki genci, Ramallah'a bağlı El-Celzun Mülteci Kampı'nda iki kişiyi, El-Halil'e bağlı Beyt Kahil beldesinde iki kişiyi, Nablus'a bağlı Avrata ve Kablan beldeleriyle Tubas'a bağlı Akraba beldesinden, El-Halil'e bağlı El-Kum, Beyt Avâ ve Beni Naim köylerinden altı kişiyi gözaltına aldığını açıkladı.

Filistinli kaynaklar ise işgal güçlerinin El-Halil'in batısındaki El-Kum köyünde 23 yaşındaki öğretmen Üsame Mahmud Er-Recub'u evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve Er-Recub'un işgal zindanlarında daha önce bir süre yatan eski esirlerden olduğunu belirtti.

fiem

Yorumlar