İsrail Yüksek Mahkemesi Zuabi'nin Adaylığının Düşürülmesi Kararını İptal Etti

İsrail Yüksek Mahkemesi, bugün (18 Şubat Çarşamba) öğle saatlerinde, bire karşı sekiz yargıcın kararıyla Arap milletvekili Hanin Zuabi'nin işgal rejiminde Mart'ta yapılacak seçimlerde adaylığının düşürülmesi kararını iptal etti.  

Görüntülenme: 1182 Tarih: 18 Şubat 2015 01:19
İsrail Yüksek Mahkemesi Zuabi'nin Adaylığının Düşürülmesi Kararını İptal Etti

İsrail Seçim Kurulu, milletvekili Zuabi'nin adaylığının düşürülmesine karar vermiş ve Zuabi kararı İsrail Yüksek Mahkemesi'ne taşımıştı. İptal kararı, Zuabi'nin Knesset seçimlerinde Arap partilerinin ortak listesinden adaylığının devam etmesi ve seçim yarışına gireceği anlamına geliyor.

İsrail Yüksek Mahkemesi'nde milletvekili Hanin Zuabi'yi savunan Avukat Hasan Cebbarin, konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Seçim Kurulu'ndaki ırkçı söylem ile Yüksek Mahkeme'nin kararı arasında fark olduğu ifade edildi.

Seçim Kurulu'nun kararlarının sadece Arap partilere değil aynı zamanda Arap vatandaşların haklarına darbe anlamına geldiğini kaydeden Cebbarin, söz konusu hakların başında siyasi temsil, düşünce ve ifade özgürlüğü haklarının geldiğini söyledi.

İsrail Seçim Kurulu, Filistinlilerin siyasi temsilini ve faaliyetlerini Yahudi çoğunluğun tahakkümü ve gözetimi altına almaya zorluyor.

fiem

Yorumlar