Filistin'de Soykırıma Karşı Adaletin Hâkim Olması İçin Uluslararası Toplantı

Arap İletişim ve Dayanışma Merkezi tarafından organize edilen ve Filistin İçin Uluslararası Adalet Forumu adı verilen organizasyonun çalışmalarını yarından sonra (22 Şubat Pazar) başlatacağı bildirildi.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 21 Şubat 2015 16:08
Filistin'de Soykırıma Karşı Adaletin Hâkim Olması İçin Uluslararası Toplantı

Başkanlığını Lübnan'ın tanınmış siyasetçilerinden Maan Beşşur'un yaptığı Arap İletişim ve Dayanışma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Filistin topraklarında soy kırıma ve ırkçı ayrım politikalarına karşı adaletin hakim kılınmasını amaçlayan foruma otuz farklı ülkeden 350 şahsiyetin iştirak edeceği ifade edildi.

Forum toplantılarında siyonist ırkçı politikalara ve cinayetlere karşı adaletin hâkim kılınabilmesi için uluslararası alanda neler yapılacağı konusunda konuşmalar yapılacak, görüş alışverişleri gerçekleştirilecek.

Toplantılarda ayrıca siyonist işgal rejimine ait cinayet çetelerinin, Filistin'de, Lübnan'da, Arap dünyasında ve dünya genelinde birtakım sembol isimleri tasfiye amacıyla gerçekleştirdiği cinayetlerin üzerine gidilmesi, bu cinayetlerin sorgulanması ve işgal rejimine karşı adaletin icra edilmesi için yapılması gerekenler üzerinde durulacak.

Forumun önemli bir özelliğinin de katılımcıların belirgin bir kısmının gençlerden oluşması olduğu ifade edildi. Verilen bilgilere göre 350 katılımcıdan 150'si gençlerden oluşacak ve onlardan da 100 kişi Lübnan dışından gelecek.

Arap İletişim ve Dayanışma Merkezi'nin başkanı Maan Beşşur forumla ilgili olarak yaptığı yazılı basın açıklamasında bu toplantının siyonist işgal rejimini dünyada yalnızlaştırmayı amaçladığını dile getirdi.

fiem

Yorumlar