Ramon Cezaevi'nde Gerginlik Sürüyor

Ahrar İnsan Hakları Merkezi, Perşembe gününden beri kapalı olan Ramon Cezaevi'nde gerginliğin sürdüğünü belirterek, cezaevi idaresinin esirlere yaptığı baskına esirlerin direniş göstermesi üzerine çatışmaların yaşandığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1373 Tarih: 22 Şubat 2015 01:08
Ramon Cezaevi'nde Gerginlik Sürüyor

Ahrar İnsan Hakları Merkezi konuyla ilgili olarak bugün yazılı bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan açıklamada Ahrar Merkezi şu bilgiyi verdi: “Siyonist işgal güçlerinden özel bir birlik bugün pencereleri denetlemek bahanesiyle cezaevindeki 4'üncü bölüme baskın yaptı. İşgal güçlerinin esirlere kötü muamele etmeleri ve İslamî Cihad Hareketi mensuplarından bir esire saldırıp onu koğuşuna kadar sürükleyerek götürmeleri zindanda büyük bir infiale neden oldu. Saldırı, cezaevi idaresinin İslamî Cİhad’ın genel emiri Zeyd Besisu’yu zindandan alıp başka bir zindana nakletmesi üzerine idareye protesto dilekçesini verdikten sonra gerçekleşti.”

Açıklamanın devamında şu bilgiye yer verildi: “İşgal güçlerinin baskın ve saldırılarına koğuşta kalan Hamas ve İslamî Cihad’a  mensup esirler tekbir ve tehlil getirerek, tabaklara vurarak karşılık verdiler. Bunun üzerine cezaevi idaresi esirleri bastırmak için daha fazla kuvvet gönderdi. Olayların gerçek yüzünün ortaya çıkması ve saldırının belgelenmesi için esirlerle cezaevi idaresi kamera kayıtlarını inceleme konusunda uzlaştı.”

fiem

Yorumlar