UNRWA: "Gazze'ye Yardım İçin Acilen 100 Milyon Dolara İhtiyaç Var"

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaşta zarar görenlere yardım için acilen 100 milyon Amerikan dolarına ihtiyacı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1420 Tarih: 22 Şubat 2015 01:22
UNRWA:

UNRWA, evleri kısmen zarar gören ailelerin evlerini onarabilmeleri ve kira bedellerinin ödenebilmesi için bu yılın ilk çeyreği için acil olarak 100 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu açıkladı.

Kira bedellerinin karşılanamamasından ve çok sayıda ailenin yeniden sığınma merkezlerine dönmesinden endişe duyduğunu ifade eden UNRWA, sadece 135 milyon dolarlık bir yardım sözü aldığını ve 585 milyona ulaşan finans açığı bulunduğunu bildirdi.

UNRWA, geçen ay Gazze Şeridi'nde savaşta evleri zarar gören ailelere evlerini onarmaları için yaptığı mali yardımları ve kira bedeli ödemelerini yeterli bütçe olmadığı gerekçesiyle durdurmuştu.

İşgal ordusunun geçen yıl 7 Temmuz'da Gazze Şeridi'ne açtığı ve 51 gün süren savaşta iki binden fazla kişi şehit oldu ve yaklaşık 11 bin kişi yaralandı. Filistin İskan Bakanlığı 28366 evin savaşta zarar gördüğünü açıkladı.

fiem

Yorumlar