Batı Yaka'da Okutulan "Milli Eğitim" Kitabının İçeriği Adıyla Uyuşmuyor

"1948'de İsrail'in kurulmasıyla Filistinliler çeşitli Arap ülkelerine dağıldı." Bu cümle İsrail'de bir kitapta veya dergide yer almıyor. Bilakis Batı Yaka'da dokuzuncu sınıf öğrencilerine okutulan "Milli Eğitim" dersi kitabında "İsrail'de demografik değişim" başlığı altında yer alıyor.  

Görüntülenme: 1237 Tarih: 23 Şubat 2015 19:21
Batı Yaka'da Okutulan

Batı Yaka'da Filistinli öğrencilere okutulan kitaptaki bu cümleleri okuyan Filistinliler özlemini duydukları gasp edilmiş vatanları için üzüntü duyarken sosyal paylaşım sitelerinde tepkilerini dile getirdiler.

Tartışmaya katılanlardan bazıları Filistinli öğrencilere okutulan ders kitaplarında yer alan bu tür ifadelerin "Milli Eğitim" kavramından çok uzakta kaldığını belirtirken, Filistinli öğrencilerin kalplerine milli değerlerin yerleştirilmesi ve onlara İsrail'i tanıma anlamına gelecek ifadeler yerine işgalin bir gün mutlaka sona ereceğinin öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

Kamu Memurları Sendikası Başkanı Bessam Zekarine, Batı Yaka'da okullarda okutulan ders kitaplarını hazırlayanları ve yetkilileri ağır bir dille eleştirerek, 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin "İsrail'de yaşayan Filistinliler" olarak adlandırılmasının sebebini sordu.

Zekarine, Batı Yaka okullarında görev yapan öğretmenler ile öğrencileri ve velilerini ders kitaplarını protesto etmeye ve milli değerlere uygun kitaplarla değiştirilmesini talep etmeye çağırdı.

fiem

Yorumlar