Ramon Cezaevi'nde İşgal Subayı Filistinli Esir Tarafından Bıçaklandı

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimine ait Ramon Cezaevi'nde bugün (23 Şubat Pazartesi) Filistinli bir esirin esirlere yönelik baskıların ve cezaların intikamını almak amacıyla bir işgal subayını bıçakladığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1103 Tarih: 23 Şubat 2015 22:22
Ramon Cezaevi'nde İşgal Subayı Filistinli Esir Tarafından Bıçaklandı

Esir Kulübü, konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, bıçaklama eylemini gerçekleştiren Filistinli esirin Gazze kenti sakinlerinden 21 yaşındaki Hamza Ebu Savan olduğunu söyledi.

Gardiyanların Hamza Ebu Savan'ı öldüresiye dövdüğünü belirten Esir Kulübü, Filistinli esirin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Bu arada, işgal cezaevleri idaresi Ramon Cezaevi'nde bir subayın Filistinli esir tarafından bıçaklanmasının ardından Nefha Cezaevi esirlerine, Nefha, Ramon ve Eshel cezaevlerinde büyük bir gerginlik yaşandığını ve adeta seferberlik ilan edildiğini bildirdi.

Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Abdurrahman Şedid, cezaevlerinde yaşanan gerginlikten işgal rejimi cezaevleri idaresinin ve özellikle de istihbarat müdürünün sorumlu olduğunu söyledi.

Şedid, insan hakları örgütlerinden esirlerin hakları konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini ve cezaevleri idaresinin baskılarına son vermelerini istedi.

fiem

Yorumlar