Gazze'de çekilen fotoğraf görenleri kahretti

Yıllardır ambargoyla boğuşan Gazze'de sıkıntı had safhaya ulaştı. Geçtiğimiz Ramazan yaşanan savaş sonrası ateşkesle birlikte ambargonun kalkacağı duyurulmuştu ancak henüz Gazze'ye yönelik baskılar durmuş değil.  

Görüntülenme: 1521 Tarih: 23 Şubat 2015 16:41
Gazze'de çekilen fotoğraf görenleri kahretti

Gazze'de, 2007 yılında HAMAS'ın Gazze'de iktidarı eline almasıyla başlatılan hukuk dışı ambargo sekizinci yılında. Geçtiğimiz yıl yaz aylarında yaşanan savaş sonrası sağlanan ateşkesle birlikte Gazze'ye yönelik hukuk dışı ambargonun kalkacağı ve Refah Kapısı'nın açılacağı duyurulmuştu ancak hala bu konuda atılmış net bir adım yok. Mısır'da Sisi yönetimi tarafından terör örgütü ilan edilen ve yasaklanan HAMAS'a yönelik baskılar sürerken Gazze'ye yönelik ambargo zirveye ulaştı.

Gazze'de çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Gazze'de marketlerin dahi boş olduğu göze çarparken Gazze'de artık parayla dahi gıdaya ulaşmak zor. Timetürk'ün ulaştığı Gazzeli yetkililer Mısır tarafına açılan tünellerin pek çoğunun kapandığını ve Mısır tarafından Gazze'ye gıda akışının durma noktasında olduğunu dile getiriyorlar. Öte yandan İsrail tarafının da gıda satışını Gazze'ye bir baskı aracı gibi kullandığını ve zaman zaman engelendiği dile getirilirken Gazze'de yaşanan ekonomik ve insani kriz daha da derinleşiyor. 

Gazze'de gıda fiyatları talep çokluğu ve arz eksikliğinden ötürü hızla artarken halk parası olsa bile talep ettiği ürünlere ulaşmakta zorlanıyor.

İŞTE GAZZE'DEN BİR MARKETİN FOTOĞRAFI


 

timeturk

Yorumlar