“Hamas lideri Halid Meşal bir kaç gün içinde İran’ı ziyaret edebilir”

İran Temsilciler Konseyi Filistin dosyası başkanı Nasır el-Sudani “Er-Risale Net” sitesine verdiği demeçte, Hamas lideri Halid Meşal’in İran’a yapacağı ziyaretle ilgili gerekli düzenlemelerin tamamladığını ifade ederek, Meşal’in bir kaç gün içinde İran’ı ziyaret etmesini beklediğini belirtti. 

Görüntülenme: 1320 Tarih: 24 Şubat 2015 21:04
“Hamas lideri Halid Meşal bir kaç gün içinde İran’ı ziyaret edebilir”

İran Temsilciler Konseyi Filistin dosyası başkanı Nasır el-Sudani “Er-Risale Net” sitesine verdiği demeçte, Hamas lideri Halid Meşal’in İran’a yapacağı ziyaretle ilgili gerekli düzenlemelerin tamamladığını ifade ederek, Meşal’in bir kaç gün içinde İran’ı ziyaret etmesini beklediğini belirtti.

El-Sudani, Meşal’in ziyaretinin Tahran’da Filistin Davası hakkında gerçekleştirilecek büyük bir konferansla aynı zamanda olacağına işaret ederek “Hamas ve İran arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak bu ziyaretin vakti geldi” dedi.

Hamas liderinin İran ziyaretinin ne kadar süreceği ve bu ziyaret esnasında kimlerle görüşeceği hakkında açıklama yapmayan el-Sudani “Meşal’in ziyaretinde başta Filistin davası olmak üzere bölgesel meseleler konuşulacak” dedi.

İslami Analiz

Yorumlar