Atvan: "İşgal Zindanlarında Esir Hareketine Yönelik Katliam Yaşanıyor"

Kudüs kentinden Batı Yaka'ya sürgüne gönderilen Filistinli milletvekili Ahmed Atvan, bugünlerde işgal rejimi zindanlarında yaşananların tam anlamıyla esir hareketine yönelik bir katliam olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1172 Tarih: 24 Şubat 2015 10:07
Atvan:

Atvan, bugün (24 Şubat Salı) El-Bire kentinde esirlerle dayanışma amacıyla düzenlenen haftalık gösteride yaptığı konuşmada, işgal zindanlarında ve özellikle de Ramon Cezaevi'ndeki olayların esirlerin cezaevlerinde yaşadıkları sıkıntıların ve öfkenin yansıması olduğunu ifade etti.

Cezaevlerindeki olayların sonuçlarından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu kaydeden Atvan, uluslararası toplumdan esirlerin çektikleri sıkıntılara son vermek ve konuyu uluslararası platformlara taşımak üzere duruma müdahale etmesini istedi.

Her Filistinlinin esirler davasına ve özellikle de Kudüslü esirler ile hasta, çocuk ve kadın esirler, idari hapis cezası mahkumları ve esir milletvekillerine destek olmakla yükümlü olduğunu belirten Atvan, esirler davasına resmi ve sivil düzeyde daha çok destek verilmesi gerektiğini, Filistin halkı ve davası için ömürlerini feda eden esirlerin mücadelede tek başına bırakılmamasını istedi.

Yorumlar