Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Beytlahim'de Cami Yaktı

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (25 Şubat Çarşamba) erken saatlerde Beytlahim'in güneybatısındaki El-Ca'be köyü camisini ateşe vererek duvarlarına ırkçı sloganlar yazdı.  

Görüntülenme: 1120 Tarih: 25 Şubat 2015 21:24
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Beytlahim'de Cami Yaktı

El-Ca'be Köy Meclisi Başkanı Numan Hamdan, Wafa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin sabah 04:00 sıralarında "El-Hüda Camii"ni yaktıklarını ve alevlerin caminin bir bölümünü sardığını, sabah erken saatlerde işe gitmekte olan işçilerin ve vatandaşların yangını görerek müdahale ettiklerini, yangının söndürüldüğünü ve caminin halılarıyla giriş bölümünün yandığını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin caminin duvarlarına ırkçı sloganlar da yazdığını ifade eden Hamdan, köyün son zamanlarda Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin yoğun baskılarına maruz kaldığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin aktardığına göre El-Hüda Camii 1500 nüfuslu köyün tek camisi. Vakıflar Bakanlığı köyün yıkılmak üzere olan eski camisini yıkarak yerine mevcut camiyi inşa etti. Cami, Halhul beldesi Vakıflar Müdürlüğü'ne bağlı.

Bölgede kurulu yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin zaman zaman köye saldırdığı, topraklarını gasp edip ekili arazilerini ateşe verdiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar