Mısır ordusu Gazze’ye askeri operasyon yapabilir iddiası

Mısır’da ABD ve İsrail destekli darbe yapıp Müslümanları katleden cuntanın, Gazze’ye saldırı hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi.  

Görüntülenme: 1411 Tarih: 25 Şubat 2015 02:05
Mısır ordusu Gazze’ye askeri operasyon yapabilir iddiası

Mısır’da ABD ve İsrail destekli darbe yapıp Müslümanları katleden cuntanın, Gazze’ye saldırı hazırlığı içerisinde olduğu iddia edildi.

Haber: Ramazan Bursa

ABD ve İsrail’in desteğiyle darbe yapıp Mısır’da iktidara gelen ve binlerce Müslümanı katleden Cumhurbaşkanı Abdulfettah El-Sisi cuntasının, Gazze’ye hava saldırısı yapmayı planladığı iddia edildi.

İsrail Herzliya Konferansı Koordinasyon Komisyonu Üyesi Rawi Ylwian’ın hazırladığı raporda, İsrail Eski Başbakanı Ariel Şaron’un 2005 yılında ‘Kivunim Planı’ başlıklı bir plan hazırladığı ve bu plan çerçevesinde Filistin direnişini bitirmeyi amaçladığı ortaya çıkmıştı.

2005 yılında Arilel Şaron’un yoğun uğraşısına rağmen hayata geçiremediği ‘Kivunim Planı’nı Mısır’ın darbeci Cumhurbaşkanı El-Sisi geçtiğimiz aylarda yürürlüğe koymuştu.

Plana göre, “Mısır-Gazze sınırı arasında tampon bölge/askeri bölge oluşturulacak. Mısır-Gazze arası bulunan tüneller işlevsiz hale getirilecek. Böylece silahların Filistin direnişine ulaşması engellenmiş olacak ve Filistin direnişi çizilmiş hat içerisinde boğulacak”

Filistin direnişini bitirmekte ve Gazze’yi gerçek bir açık hava hapishanesine çevirmekte İsrail’e her konuda yardımcı olan Mısır cunta yönetiminin Gazze’ye saldırı hazırlığı yaptığı iddia edildi.

Sina’da yaşanan şiddet olaylarından Hamas’ı sorumlu tutan Mısır yönetimi, İhvan’ın Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii’nin gözaltına alınmasından sonra yönetimin başına getirilen yardımcısı Muhammed İzzettin’in de Gazze’de saklandığını iddia ediyor.

Uzmanlara göre Mısır’ın cunta yanlısı basını, Sina’da yaşanan çatışmalar çerçevesinde silahlı kişilerin Gazze’den Sina’ya geçtiğini yazarak Mısır Ordusunu Gazze’ye müdahaleye hazırlıyor.

Bazı basın kaynaklarına göre, Mısır ordusu, Libya’ya yaptığı askeri operasyonun bir benzerini Gazze’ye yapabilir. Çünkü Mısır basını silahlı kişilerin Gazze’den Sina’ya geçerek Mısır askerlerini öldürdüğünü günlerce yazarak Mısır Ordusunu Libya benzeri bir askeri operasyona hazırlıyor.

Kaynaklara göre, Mısır Yargısının yakın bir zamanda terör örgütü listesine eklediği Hamas’ın askeri kanadı olan İzzettin El-Kassam Tugayları Mısır ordusunun yapacağı askeri oprasyonun ana hedefi olacak.

Mısır ordusunun Gazze sınırına asker araçları sevketmesi ve Mısır ordusuna ait uçakların Gazze üzerinde keşif uçuşu yapması Gazze’ye askeri operasyon ihtimalini güçlendiriyor. 

İslami Analiz

Yorumlar