Banksy bu kez Gazze'de çizdi | FOTO

İngiliz sokak sanatçısı Banksy, gizlice Gazze'ye girerek, harabeler üzerine çizimler yaptı. İki dakikalık bir belgesel video da çeken Banksy, savaşı hicvetti.  

Görüntülenme: 1348 Tarih: 26 Şubat 2015 11:38
Banksy bu kez Gazze'de çizdi | FOTO

Dünyanın farklı ülkelerine gizlice girerek, sokaklara çeşitli konularda resimler çizen meşhur sokak sanatçısı Banksy, bu kez Gazze'de çizdi.

Gazze'ye giderek harabelere çizimler yapan Banksy, savaşın acımasız yüzünü kendi yöntemiyle anlatmaya çalıştı.


Banksy'nin çizimini yaptıktan sonra çektiği fotoğraflardan biri. Fotoğrafla ilgili yorum yazısında şu ifadeler yer alıyor: Gazze çoğu zaman ‘Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi’ olarak tasvir ediliyor. Çünkü kimsenin şehre girmesine ve şehirden çıkmasına izin verilmiyor. Ancak böyle söylemek, hapishanelere haksızlık oluyor. Gazze’de elektrik yok ve içme suları da neredeyse her gün, her an kesilebiliyor.

Banksy, çizim yaptığı Gazze'yle ilgili iki dakikalık bir belgesel filmi de hazırladı. Film, "Bu yıl yeni yerler keşfettiğiniz bir yıl olsun" başlığını taşıyor. 

"Gazze'ye hoşgeldiniz" diye devam eden belgesel filmde Gazze'ye tünellerden girildiği ve akabinde habere bir şehirle karşılaşıldığı anlatılıyor.

  

dunya bulteni

Yorumlar