Beir Zeit Üniversitesi'nde İslâmî Kesim Öğrenci Meclisi Seçimlerine Hazırlanıyor

Batı Yaka'nın ileri gelen üniversitelerinden olan Beir Zeit Üniversitesi'nde İslami kesimin öğrenci meclisi seçimlerine İslami camiayı temsil edecek bir grupla katılacağı açıklandı. Buradaki öğrenci meclisi seçimlerinde İslamî kesim "İslâmî Vefa Grubu" adıyla oluşturulacak bir aday listesiyle yarışacak.  

Görüntülenme: 1103 Tarih: 27 Şubat 2015 23:35
Beir Zeit Üniversitesi'nde İslâmî Kesim Öğrenci Meclisi Seçimlerine Hazırlanıyor

Konuyla ilgili açıklamada, bu bölgede ve özellikle de Beir Zeit Üniversitesi'nde Abbas yönetimine bağlı güvenlik organlarının ve istihbarat elemanlarının İslâmi kesime mensup öğrencilerin sosyal faaliyetlerini engellemek için her yola başvurmalarına ve baskılar uygulamalarına rağmen yine İslâmi kesim mensubu öğrencilerin sahada görünmek, isimlerini duyurmak ve haklarını savunmak için kararlılıklarından vazgeçmeyecekleri dile getirildi.

İslâmî kesimin adaylık kararının duyurulduğu basın açıklamasında seçim faaliyetlerinin koordinasyonuyla ilgilenen öğrenci Abdurrahman Hamdan bir açıklama yaptı. Hamdan açıklamasında, Özerk Yönetim güvenlik güçleri tarafından siyasi sebeplerle gözetim altında tutulan öğrencilere destek ve üniversite öğrencilerinin sürekli takip altında tutulmasını protesto amacıyla üniversite kampüsü içinde yaklaşık yetmiş günden bu yana özellikle altı kişilik bir grup tarafından yürütülen oturma eylemine de son verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Özerk Yönetim'in işgal rejimiyle arasındaki güvenlik işbirliğini sürdürmesi ve bu çerçevede İslâmi hareket mensuplarına üniversitelerde bile göz açtırmak istememesi karşısında Beir Zeit Üniversitesi'nde yetmiş gün önce başlatılan oturma eylemi hava şartlarının çok kötü olduğu dönemlerde de kesintisiz bir şekilde sürdürülmüştü.

fiem

Yorumlar