El-Halil Şehitlerini Anma Yürüyüşünde El-Halil'de Çatışmalar

El-Halil katliamının 21. yıl dönümü münasebetiyle bugün (27 Şubat) Cuma namazından sonra Batı Yaka'nın El-Halil şehrinde katliamı telin ve El-Halil şehitlerini anma amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin saldırıda bulunması çatışmalara neden oldu.  

Görüntülenme: 1091 Tarih: 28 Şubat 2015 17:09
El-Halil Şehitlerini Anma Yürüyüşünde El-Halil'de Çatışmalar

Saldırıda onlarca gösterici işgalcilerin attığı gerçek ve plastik mermilerle yaralandı. Saldırıda işgalci askerlerin gaz bombaları da kullanması sebebiyle çok sayıda gösterici boğulma tehlikesi geçirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin El-Halil'deki muhabirinin verdiği bilgilere göre gösteriler bugün Cuma namazından sonra Ali El-Buka Camisi'nin önünden başlatıldı. Gösteriye El-Halil ahalisinden yüzlerce kişi ve hareket önderlerinden birçok önemli şahsiyet katıldı.

Göstericiler El-Halil katliamını, katliama neden olan siyonist terörü ve katliamı gerçekleştiren siyonist Barush Goldstien'ı lanetleyen dövizler taşıdı ve sloganlar attılar. Ancak yürüyüşü izlemek için yürüyüşün gerçekleştirildiği caddeyi takibe alan ve caddenin iki yanındaki evlerin çatılarına çıkan işgalci askerler ellerindeki otomatik silahlarla saldırdı ve katılanların üzerine gaz bombaları attılar. Saldırılar çok sayıda göstericinin yaralanmasına neden oldu.

Barush Goldstien isimli bir yahudi yerleşimcinin 25 Şubat 1994 sabahı El-Halil'de Hz. İbrahim Camisi'ne baskın düzenlemesi ve insanların secdede olduğu sırada üzerlerine otomatik silahlarla ateş etmesi sonucu büyük bir katliam gerçekleştirilmiş ve birçoğu secdede bazıları da hastaneye kaldırılırken yahut hastanede olmak üzere 87 kişi şehit olmuştu. O yılın Ramazan ayının 15'inde gerçekleştirilen bu katliamda yüzlerce insan da yaralandı.

fiem

Yorumlar