İngiltere’nin Soas Üniversitesi'nden İşgal Rejimine Akademik Darbe

İngiltere’nin Soas Üniversitesi hocalarıyla öğrenci ve çalışanları dün büyük oy çokluğuyla işgal rejiminin akademik olarak boykot edilmesine karar verdi. Öğretim görevlileri sendikası da iki hafta önce boykot kararı almış ve bunun oylamaya sunulmasını uygun görmüştü.  

Görüntülenme: 1210 Tarih: 28 Şubat 2015 08:38
İngiltere’nin Soas Üniversitesi'nden İşgal Rejimine Akademik Darbe

Sendikanın aldığı karar üzerine dün oylamaya gidildi. Oylamaya üniversitedeki bütün kesimler katılırken, toplamda katılımcıların %73’ü işgal rejiminin boykot edilmesi yönünde oy kullanırken, %27’si ret oyu kullandı.

Öğrencilerden katılan 1708 kişiden 1283 kişi (%75) evet, 425 kişi hayır oyu kullanırken, sayıları 305 olan hocalardan 182’isi (%60) boykottan yana oy kullanırken, 123 hoca (%40) ret olayı kullandı. Özel güvenlik ve temizlik gibi alanlarda çalışanlardan ise 39 kişi boykottan yana oy kullanırken, sadece 4 kişi hayır dedi.
 
Bu adımın işgal rejimine ağır bir darbe olduğu belirtiliyor. Çünkü Soas Üniversitesi'nin fakülteleri düzenleme konusunda dünya çapında itibarlı bir yeri ve konumu var. Aynı şekilde bu üniversite dünyanın en gözde araştırma ve inceleme merkezlerinden biri de sayılıyor.

fiem

Yorumlar