Bedran: “İntikam Amaçlı İdari Tutuklamaların Sonu Başarısızlıktır”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Husam Bedran, Siyonist işgal rejiminin idari ceza politikasıyla Filistin halkından intikam almak, liderlerinin sesini kısmak ve onları işgal altındaki Batı Yaka sahasından uzak tutmak istediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1191 Tarih: 28 Şubat 2015 09:27
Bedran: “İntikam Amaçlı İdari Tutuklamaların Sonu Başarısızlıktır”

Hamas’ın Filistin dışındaki sözcüsü Husam Bedran yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin Hamas liderlerinden Re’fet Nasif ile milletvekili Hasan Yusuf’un tutukluluk hallerini uzatmasını kınadığını belirterek, işgalcinin amacına ulaşmayacağını ifade etti.

Siyonist işgal rejimi daha önce tutukladığı ve idari hapis cezasıyla cezaevinde tuttuğu iki liderin tutukluluk halini geçen Çarşamba günü üçüncü kez dört aylığına uzattı.

Bedran yaptığı açıklamada idari cezayla Filistinli lider ve vekillere uygulanan ceza uzatma politikalarının sonuçta başarısızlığa mahkum olduğunu hatırlatarak, direniş ruhunun Batı Yaka’da asla ölmeyeceğini söyledi.

İşgal rejimi birçok Hamas liderini ve harekete mensup vekili idari cezalarla cezaevinde tutuyor. İngilizlerden kalma bu uygulamayla işgal rejimi, suçlayacak bir şey bulamayınca idari ceza adı altında altı aya kadar ceza veriyor. Ceza bitmek üzereyken bu kez bir daha uzatıyor. Bu şekilde on yıldan fazla süre cezaevinde kalan esirler var.

fiem

Yorumlar