Mısır Acil İşler Mahkemesi'nden Skandal Karar: “Hamas Terör Örgütü”

Kahire’deki Acil İşler Mahkemesi bugün İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ı terör örgütü listesine alarak skandal bir karara daha imza attı. Mahkeme geçen Mart ayında Hamas’ın ülkedeki çalışmalarını yasaklamıştı.  

Görüntülenme: 1372 Tarih: 28 Şubat 2015 11:21
Mısır Acil İşler Mahkemesi'nden Skandal Karar: “Hamas Terör Örgütü”

Yine aynı mahkeme geçen ay Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan etmiş ve bu karar büyük tepkilere neden olmuştu.

Aynı mahkeme iki ay önce hareketin yasaklanması ve terör örgütü ilan edilmesi için yapılan başvuruyu konunun yetkisi dahiline girmediğini belirterek başvuruyu reddetmişti.
 
Hamas hareketinin ülke içinde meydana gelen hiçbir olaya karışmadığı bilindiği halde, Mısır yönetiminin Hamas’ı Sina’daki olayların yanında ülke içinde meydana gelen saldırılara karışmakla suçlaması darbeci yönetimin işgal rejiminin yörüngesinde hareket ettiğinin göstergesinden başka bir şey değil. Daha önce İskenderiye ve Kahire’de meydana gelen saldırılarda Hamas ve dolayısıyla El-Kassam Tugayları suçlanmış, ancak rejim bu konuda tek bir delil sunamamıştı. Medyanın tahrikleriyle alınan bu kararların temelinde Hamas hareketi ve bu hareketin Gazze’de ortaya koyduğu direniş ve yönetim hedef alınıyor.

fiem

Yorumlar