Mısır Mahkemesinin Hamas Hakkındaki Kararına Halk Arasında Büyük Tepki Var

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Mısır'daki Kahire Acil İşler Mahkemesi tarafından "terör örgütü" ilan edilmesi Batı Yaka sakinleri tarafından tepkiyle karşılanırken, kararın şaşırtıcı ve tehlikeli olduğu, Mısır'a hakaret anlamına geldiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1132 Tarih: 01 Mart 2015 17:27
Mısır Mahkemesinin Hamas Hakkındaki Kararına Halk Arasında Büyük Tepki Var

Mısır mahkemesinin kararının açıklanmasının hemen ardından işgal rejimi karardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman karar sonrası işgal rejiminin Hamas'ı yok etme ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlileri kovma konusunda daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Eski ulusal güvenlik müsteşarı ve "Siyonist Cephe" Partisi milletvekili adayı Amos Yadlin ise Mısır mahkemesinin Hamas hakkında verdiği kararın çok önemli olduğunu ifade etti.

Bu arada mahkemenin kararı, sosyal paylaşım sitelerinde de tepkiyle karşılandı ve Mısır'ın değerleriyle uyuşmayan bir karar olduğu dile getirildi.

Kararı yorumlayan sosyal paylaşım siteleri kullanıcılarının çoğu, Mısır'ın iç sorunlarının dışarıya ihraç edilmek istendiğini söyledi.

Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed Hüseyin, "İşgal rejiminin memnuniyetle karşıladığı ve sevindiği her karar Filistin halkının aleyhinedir" dedi.

fiem

Yorumlar