Heniyye, Uzlaşı Hükümetinden Üzerine Düşen Görevi Yerine Getirmesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, uzlaşı hükümetinin üzerine düşen görevi yerine getirmesini ve özellikle de seçimlere hazırlık yapmasını istedi.  

Görüntülenme: 990 Tarih: 02 Mart 2015 03:44
Heniyye, Uzlaşı Hükümetinden Üzerine Düşen Görevi Yerine Getirmesini İstedi

Heniyye, Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır ve bir grup kurul üyesiyle Gazze'deki görüşmesinin ardından dün akşam (1 Mart Pazar) yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'nin uzlaşıyla belirlenecek bir vakitte seçimlerin yapılmasına hazırlıklı olduğunu söyledi.

Merkez Seçim Kurulu, yıllık seçmen listelerinin güncellenmesi işlemine dün başladı. Listelerin Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde güncellenmesinin Perşembe gününe kadar devam edeceği bildirildi.

Nasır, Merkez Seçim Kurulu'nun okul sıralarında 17 yaşına gelmiş öğrencilerin listelere kaydedilmesini hedeflediğini, bu konuda eğitim almış yaklaşık 600 öğretmenin Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde 856 okuldaki 65 bin öğrencinin kaydını yapacağını, öğrencilerin dışında da seçmen listelerine yazılma şartlarına sahip vatandaşların listelere kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Filistin'de seçmen listeleri her yıl yenilenirken, oy kullanma yaşına gelenler listelere yazılırken vefat edenlerin isimleriyse listelerden çıkarılıyor.

fiem

Yorumlar