İhvan lideri Erbakan’ı anma programında konuştu: O, ümmete direnişi; Siyonist ve emperyalistlere karşı dik durmayı öğretti

Dün İstanbul’da düzenlenen Erbakan’ı anma programına yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda davetli katıldı.  

Görüntülenme: 1690 Tarih: 02 Mart 2015 09:18
İhvan lideri Erbakan’ı anma programında konuştu: O, ümmete direnişi; Siyonist ve emperyalistlere karşı dik durmayı öğretti

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, “Hocamız bütün hayatını, Hakk’ı hakim kılmak için, insanlığın kurtuluşu için vakfetmiştir. Bütün şer güçleri karşısına almak kaydıyla cihat etti. O’nun için hayatta imkansız diye bir şey yoktu. İman varsa imkân da vardır. İdeallerini hayatına değil, hayatını ideallerine adamıştı. Çünkü o küçük hesapların değil, büyük hedeflerin insanıydı. Bizans’ın 240 bin kişilik ordusunu Malazgirt’te 40 bin kişilik ordusuyla yenen Alparslan’ın zaferi topunda, tüfeğinde değil, şehidi şehit yapan manadaydı. Hocamızın bize hep hatırlattığı gibi ‘İman varsa imkan da var’ sloganıdır. Bugün geldiğimiz noktada onun yokluğunu çok hissediyoruz. Geçen her gün, yaşanan her bir olay onun mücadelesini daha anlamlı hale getiriyor. Onun ortaya koyduğu basiret ve feraseti örnek almadıkça selamete ulaşmak mümkün değildir” dedi.

Söylemlerini sonuca ulaştırdı

Programda konuşan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asilltürk ise, “İntaç, intaç, intaç. Nedir intaç? Neticelere ulaşmak. Erbakan Hoca, konuşmalarının sonunda neler yapacağımızı söylerdi. Milli Görüş teşkilatının cihat kuruluşu olan Saadet Partisi’nin görevi söylenenlerin uygulamasını sağlamaktır. Nasıl uygulanacak? Bunlar ancak Meclis’te kanun teklifleri verilerek, Meclis’te araştırmalar yaparak gerçekleşebilir. O zaman hedefimiz anlaşılıyor değil mi? Dört ay sonra seçim var. Eğer bu seçimde Saadet Partisi Meclis’e girerse bu Meclis’te hakkın savunulması mümkün olacak” ifadelerini kullandı.

İlkelerimizden Taviz Vermeyiz

Asiltürk, “Biz Meclise girmeden önce Ecevit-Demirel kavgası Meclis’i bölmüştü. Biz öyle bir Meclis’te Erbakan Hocamızın başkanlığında 48 milletvekili ve 3 senatörle o Meclis’teki havayı değiştirdik. Kavga kesildi. Hatta biz CHP ile ittifak kurduk. İmam Hatip ve Kur’an kurslarını açtık. Bizim kimseye düşmanlığımız yok. Bir mümin, mümin kardeşinde hata gördüğünde onu uyarmalıdır. Bize, bir takım insanlar kendilerine düşmanlık ediyormuşuz gibi bakabilirler. Ama bu yanlıştır. Yüzde 40 civarında kararsız seçmen var. Eğer bu insanlara Erbakan Hocamızın üslubuyla yaklaşırsak ümit ediyorum ki bu seçimlerde Saadet Partisi büyük bir başarı gösterebilir. Seçim ittifakı söz konusu olursa kendi inanç ve ilkelerimizden taviz vermemek kaydıyla girebiliriz. Aksi halde ise tek başımıza seçimlere gireriz” diye konuştu.

Siyasi Hayatı Hakk’a Hizmetle Dolu

“Erbakan Hoca, 45 yıllık siyasi hayatının tamamını büyük gayretler ortaya koyarak tamamladı” diyen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, “Erbakan Hoca, kendisini seven sevmeyen herkesin takdirini kazanmıştır. Milletini ne kadar sevdiği, ne kadar büyük bir dava adamı olduğu noktasında herkes ittifak etmektedir. Ülkemizde kayda değer hangi hizmet varsa bunları Erbakan Hocamız, arkadaşları ve hareketi ortaya koymuştur. D-8, Kıbrıs Harekâtı, sanayi atılımı... Manevi çöküntü çukuruna girmeden kalkınabilmek çok anlamlı ve önemlidir. 77 milyon insanımızın barış ve huzur içinde birbirini anlaması, koalisyon kültürünün ne olduğu Erbakan Hocamız sayesinde anlaşılmıştır. Erbakan Hoca bugünkü gibi modern algı operasyonlarına başvurmadan, reel politik safsatasına tevessül etmeden reel hizmetler yaptı” şeklinde konuştu.

Yaşadığımız olaylar O’nun mücadelesini daha anlamlı hale getirdi

Yolunda Gitmek Hepimizin Görevi

Erbakan Hocanın Türkiye’de olduğu gibi Moritanya’daki İslami hareketlerde de emeği olduğunu kaydeden Moritanya Islah Partisi Genel Başkanı Muhammed Cemil Mansur, “Ailesi ona Necmettin ismi verirken ne güzel bir seçimde bulunmuş. Necmettin, ümmetin yıldızı. O bir yıldızdı. Kendisine pek çok kapı kapatıldı ama o yeni kapılar açmasını bildi. O’nun yolundan giden sizler ve onun davasını takip eden herkes bilmelidir ki, o vefat ettiğine göre onun ortaya koyduğu temel esaslar ortadadır. Onu sevenlerin onun yolunda gideceği şey o esasları uygulama mücadelesi vermektir. Bu sadece sizin değil tüm Müslümanların ortak görevidir” çağrısı yaptı…

Ümmete Direnişi Öğretti

Erbakan’ın, ümmetin tarihinde önemli bir yeri olduğunu belirten Ürdün Müslüman Kardeşler Başkanı Hamza Mansur, “Erbakan Hoca hayatı boyunca asla vazgeçmediği düsturu cihat etmekti. Hiçbir engel karşısında bıkmadan, bükülmeden yürüyüşüne devam etti. Erbakan Hoca, dik duruşuyla tüm nesillere örnek bir şahsiyettir. Bedel ödemekten çekinmeden yürüyüşüne devam etti. Erbakan Hoca, özgüveni sayesinde ümmete direniş öğretti. Siyonist ve emperyalistlere karşı dik durmayı öğretti. Ümmetin en önemli davası olan Filistin meselesini her daim gündemde tuttu” dedi.

Erbakan’ı Öğrenerek Büyüdük

“Biz küçüklüğümüzde İslam liderlerini öğrenerek büyüdük. Hasan el Benna, Mevdudi ve Erbakan Hocamızı öğrenerek büyüdük” diyen Tunus Nahda Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sahbi Atıg da, “Erbakan Hocamız motor mühendisliğinden İslami hareket mühendisliğine geçti. Büyük bir İslami topluluk meydana getirdi. Erbakan Hoca, Türkiye halkının tüm İslam âlemiyle bağ kurmasını sağladı. En zor dönemlerinde bile Müslümanları dik tuttu ve ümmetin davası olan Filistin meselesini aşıladı. Kuşkusuz çok zor dönemlerinde engel tanımadan mücadelesini sergiledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen mücadelesini en iyi şekilde sürdürdü. Hatta Afrika’da, Avrupa’da ve ABD’de Müslüman toplumların yeniden canlanmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

Müslümanların Derdiyle Dertlendi

Cezayir Değişim Partisi ve Dünya Müslüman Parlamenterler Birliği Başkanı Asulmajid Munassara da, “Ölümünden sonra pek az insan vardır ki ölümsüzleşir ve kıyamete kadar kendisinden eser bırakır. İşte Erbakan Hocamız onlardan biriydi. Doğru İslam anlayışına, aklı selime sahip insandı. Siyonistlere karşı hep dik duruş sergiledi. Siyaseten de bir sabır abidesiydi. Hiçbir zulüm karşısında boyun eğmeden, usanmadan yoluna devam etti. Kendisinin taraftarlarına zarar gelmeyecek şekilde süreçleri en iyi şekilde yönetti. Üzerine sürekli kapılar kapatıldı ama o yeni kapılar açtı ve yoluna devam etti. O hamasetle söz söylemedi, iş yaptı. O’nun derdi Gazze’ydi, Filistin’di, Müslümanlardı” dedi.

Herkesin Üzerinde Emeği Var

Programa katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de, “Erbakan Hocamızın hepimizin üzerinde önemli emeği var. Erbakan Hocamız milletimizi harekete geçirmek için asla böyle güzel salonları beklemedi. Nerede bir sandalye bulduysa onun üzerine çıkıp millete bir şeyler anlatmaya çalıştı. Türkiye’de bir belediye zabıtası, jandarma gördüğünde ne yapacağını şaşıran Müslümanlardan, dünyaya yön veren kadrolar çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

Fikirlerini Pratiğe Döktü

Tunus Nahda Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sahbi Atığ, Tunus Nahda Partisi Lideri Raşid Gannuşi’nin mesajını iletti: “Rahmetli Erbakan Hocam büyük gayretler gerçekleştirdi. Fikirlerini teoride değil pratiğe döktü. Başarısını teorik değil pratiğe yansıttı. Belediyeleri kazandı, Başbakan oldu, denk bütçe ve D-8’i kurdu. İşte biz de Erbakan Hocamızdan Tunus’a örnek bir proje aldık. Bir ülkenin ekonomik olarak kalkınması sadece iyi niyet taşımakla değil bizzat yaptıklarıyla önemlidir.”

Maddi Ve Manevi Kalkınmayı Sağladı

Fas İhsan ve Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Hamdavi de,  “O Erbakan ki hayatı boyunca insan odaklı çalıştı. Maddi ve manevi kalkınmayı sağladı. İnsanların kalbine imanı, güvenceyi yerleştirdi. Pek çok yönüyle bize ve sonrasındakilere örnek bir şahsiyettir. Erbakan Hoca, istikrarı, sabrı ve ihlasla çalışmayı öğretti. Kendisi de bu öğrettiği ilkeleri bizzat yaşadı” dedi.

 
Kaynak: Milli Gazete

Yorumlar