El-Karni: "Hamas'ın Terör Örgütü İlan Edilmesi Utanç Verici"

Suudi Arabistanlı araştırmacı ve düşünür Avad El-Karni, Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ı terör örgütü ilan ettiği kararını şiddetle eleştirerek, Mısır mahkemesinin kararını "kötü bir karar" olarak nitelendirdi.  

Görüntülenme: 1720 Tarih: 02 Mart 2015 10:51
El-Karni:

Kararın her Arabı ve her Müslümanı, dünyadaki özgür her insanı üzdüğünü belirten El-Karni, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Hamas Hareketi'nin terör örgütü ilan edilmesinin ya nabız yoklamak veya Gazze Şeridi'ne düzenlenecek askeri bir saldırının öncüsü olduğunu söyledi.

"Kapkaranlık çağdaş tarihimizin en parlak sayfasını suçlayan bu kararın bir Arap ve İslam ülkesi tarafından alınması tüm ümmet için utanç vericidir" diyen El-Karni, Hamas'ı terör örgütü olmakla suçlayan Mısır medyasının İsrail'i ise barış güvercini ve uygarlık elçisi gibi gösterdiğini belirtti.

En ufak utanma duygusu olan Arap liderlerden karara karşı çıkmalarını beklediğini ve Mısır halkının da karara itiraz edeceğini ifade eden El-Karni, Mısırlıların her konuda anlaşmazlığa düşseler dahi işgale karşı mücadele ve Kudüs'ün kurtuluşu konusunda birleştiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar