Hamas Kurucularından Şeyh Hammad El-Hasenat Hakk'ın Rahmetine Kavuştu

Gazze Şeridi'nin orta kesimi sakinlerinden ve Gazze Şeridi'ndeki İslami hareketin önde gelen isimlerinden Şeyh Hammad Alyan El-Hasenat, sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu dün akşam (2 Mart Pazartesi) Hakk'ın rahmetine kavuştu.  

Görüntülenme: 1208 Tarih: 03 Mart 2015 14:40
Hamas Kurucularından Şeyh Hammad El-Hasenat Hakk'ın Rahmetine Kavuştu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın kurucularından biri olan Şeyh Hammad El-Hasenat, 1992 yılında işgal güçlerince Gazze Şeridi'nden Merc Ez-Zuhur'a sürgüne gönderilen Hamas liderleri arasındaydı.

Şeyh Hammad El-Hasenat, İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi oğlunu 24 Mayıs 1992'de ünlü Es-Sabra Mahallesi Savaşı'nda şehit verdi.

İşgal güçleri, Şeyh Hammad El-Hasenat'ın ikinci oğlu Ziyad El-Hasenat'ın da 1993 yılına kadar peşine düştü. Ziyad El-Hasenat, işgal güçlerine yakalanmadan Gazze Şeridi'nden ayrılmayı başardı.

1935 yılında Bi'r Es-Seba'da dünyaya gelen Şeyh Hammad El-Hasenat, çocukluğunu anlatırken, "İşgal altındaki Filistin topraklarında kıl çadırda basit bir hayat yaşadım" demişti.

Şeyh Hammad El-Hasenat'ın kardeşleri Raci ve Muharib, 1951 yılında Siyonist çetelerce aynı gün şehit edildi. 10 yaşındayken Müslüman Kardeşler Cemaati'yle tanışan El-Hasenat, Gazze Şeridi'nde eğitim ve sağlık kurumlarının kuruluşuna da öncülük etti.

fiem

Yorumlar