El-Aksa Şehitleri: "Karar, Direnişi Vurması İçin İşgalciye Yeşil Işıktır"

El-Aksa Şehitleri Tugayı Şehit Nebil Mesud Birlikleri, Mısır mahkemesinin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ı terör örgütü ilan etmesinin Filistin direnişini vurması için işgal rejimine yeşil ışık yakmak anlamına geldiğini ve direnişin Mısır tarafından korunan sırtının açıldığını söyledi.  

Görüntülenme: 1886 Tarih: 03 Mart 2015 11:49
El-Aksa Şehitleri:

El-Aksa Şehitleri Tugayı bugün (3 Mart Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Mısır yönetimine Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin Hamas'ı terör örgütü kabul eden kararından geri dönülmesi çağrısı yapıldı ve kararın istisnasız tüm Filistinlileri aşağılayıcı olduğu belirtildi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin Hamas hakkında verdiği kararla büyük bir şok yaşadıklarını ve bunun Filistin halkını üzdüğünü ifade eden El-Aksa Şehitleri Tugayı, kararın Filistin direnişi ve davası için tehlikeli olduğunu bildirdi.

El-Aksa Şehitleri Tugayı, Mısır mahkemesinin kararının Filistin davasının bugününe ve geleceğine olumsuz yansımaları olacağına dikkat çekerek, kararı "mantıksız" olarak niteledi.

Bildiride ayrıca binlerce hasta, öğrenci ve Gazze Şeridi dışında ikamet edenlerin çıkış yapabilmesi ve Gazze Şeridi'ne dönmek isteyenlerin de giriş yapabilmesi için Mısır'dan Rafah Kapısı'nı açması talep edildi.

fiem

Yorumlar