El-Hasayine: "Gazze Şeridi'nde 130 Bin Yeni Konuta İhtiyaç Var"

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Müfid El-Hasayine, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı son savaştan sonra Gazze Şeridi'nin 130 bin yeni konuta ihtiyacı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1270 Tarih: 04 Mart 2015 15:39
El-Hasayine:

El-Hasayine, Amman ziyareti sırsında Ürdün Başbakanı Abdullah En-Nesur, Bayındırlık ve İskan Bakanı Sami Hilse, Yerel Yönetimler Bakanı Velid El-Mısri ile görüştü. Savaşta evleri yıkılan 7000 kişinin hâlâ Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)'ya ait okullarda barındığını ifade eden El-Hasayine, savaştan önce Gazze Şeridi'nde 75 bin yeni konuta ihtiyaç olduğunu, savaşın ardından bu sayının 130 bine çıktığını bildirdi.

Filistinli bakan, Ürdün'deki temasları sırasında Gazze Şeridi'nin yeniden imarı, sınırlı imkanlara karşılık ihtiyaçların büyüklüğü ve Kahire'deki yeniden imar konferansında söz verilen bağışların gönderilmemesi gibi konuları gündeme getirdi.

El-Hasayine, Amman ziyaretini Ürdünlü mevkidaşıyla bakanlıkları arasında işbirliği anlaşması imzalayarak tamamladı.

Uzlaşı hükümetinin Gazze'deki bakanlarından Müfid El-Hasayine, işgal rejiminin izniyle Batı Yaka'ya geçmiş ve Ramallah'ta katıldığı toplantılar ve gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Amman'a gitmişti.

fiem

Yorumlar