Ebu Merzuk, Abbas'tan Seçim Kararnamesini Yayınlamasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'tan seçim takvimini belirleyecek bir kararname yayınlamasını isteyerek, uzlaşı hükümetini de kalan vakitte seçimleri gerçekleştirmeye davet etti.  

Görüntülenme: 1078 Tarih: 04 Mart 2015 22:44
Ebu Merzuk, Abbas'tan Seçim Kararnamesini Yayınlamasını İstedi

Ebu Merzuk, dün (3 Mart Salı) sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Kurulu'ndan Gazze'de uzlaşı anlaşmasını imzalayan grupları başta kapılar, memur maaşları ve yeniden imar olmak üzere çözülmesi gereken önemli konuları görüşmek üzere toplantıya çağırmasını istedi.

 Filistin siyasetinin takibi ve Ulusal Konsey seçimleri için FKÖ Geçici Yönetimi'nin toplanması gerektiğini vurgulayan Ebu Merzuk, Filistin-Mısır anlaşmazlıklarının gözardı edilmemesi ve milli çıkarların parti ve grup çıkarlarından üstün tutulması gerektiğini belirtti.

Filistin'in ve Mısır'ın çıkarlarının bir bütün olduğunu ve birbirinden ayrılamayacağını ifade eden Ebu Merzuk, Mısır ve Filistin arasındaki her türlü anlaşmazlığın sadece işgal rejiminin işine yarayacağını söyledi.

FKÖ Merkez Kurulu'nun bugün ve yarın toplanarak birçok konuyu ele alması bekleniyor.

fiem

Yorumlar