Subeyh: "Arap Birliği, Hamas'ın "Terör Örgütü" İlan Edilmesini Dikkate Almıyor"

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Muhammed Subeyh, Arap Birliği'nin İslami Direniş Hareketi (Hamas) hakkında Mısır mahkemesinin verdiği "terör örgütü" kararını dikkate almadığını ifade ederek, Filistin direnişinin uluslararası hukuka göre terör olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1282 Tarih: 04 Mart 2015 11:43
Subeyh:

Subeyh, gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Arap Birliği'nin herhangi bir ülkedeki yerel mahkeme kararlarıyla hareket etmediğini bildirdi.

"Böyle stratejik bir konuda bir yerel mahkemenin kararıyla hareket etmememiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu konu Arapların hep birlikte alacağı bir karar üzerine inşa edilmeli" diyen Subeyh, Arap Birliği'ne bu konuda herhangi bir talep ulaşmadığını belirtti ve Birleşmiş Milletler sözleşmesinin toprakları işgal altında olan herkesin gasp edilmiş haklarını geri kazanabilmek için direniş göstermesine hak tanıdığına dikkat çekti.

Filistin davasının ve Filistinli grupların hepsinin bir olduğunu kaydeden Subeyh, Filistinli gruplardan birlik olarak uzlaşı hükümetini desteklemelerini istedi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, Cumartesi günü aldığı kararla Hamas Hareketi'ni "terör örgütü" ilan etmişti.

fiem

Yorumlar