Rıdvan: "Mısır Mahkemesinin Yol Açtığı Sorunu Hikmetle Çözmeye Çalışıyoruz"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, Mısır mahkemesinin Hamas'ı "terör örgütü" ilan etmesi sorununu Mısırlı ve diğer bazı cihetlerle yürüttükleri görüşmelerle hikmetli bir şekilde çözmeye çalıştıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1101 Tarih: 04 Mart 2015 05:54
Rıdvan:

Rıdvan, bugün (4 Mart Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, Mısır mahkemesinin kararı zalimce olmasına rağmen yol açacağı sorunları hikmetli bir şekilde çözmeye çalıştıklarını belirterek, Mısır Adalet Bakanı'nın kırmızı çizgileri aşan ve Filistin ve Mısır arasındaki stratejik ilişkileri çiğneyen haksız bir karara siyasi destek vermesini eleştirdi.

Kahire Acil İşler Mahkemesi'nin kararının siyasi bir karar olduğuna dikkat çeken Rıdvan, Hamas'ın Mısır'da mal varlığının ve banka hesaplarının olmadığını ifade etti.

Hamas'ın bir ulusal özgürlük hareketi olduğunu ve hiçbir devletin işgale karşı mücadelesine karışamayacağını hatırlatan Rıdvan, Mısır Adalet Bakanı'nın açıklamalarının medya kampanyaları nedeniyle zaten gergin olan havayı daha da gerginleştireceğini söyledi.

Mısır Adalet Bakanı, Hamas'ın Mısır'daki mal varlığına ve hesaplarına el konulacağını ve üyelerinin tutuklanacağını açıklamıştı.

fiem

Yorumlar