İşgal Güçleri Geçen Ay Filistinlilere Ait 10 Evi Yıktı

Batı Yaka'daki ihlalleri ve Yahudi yerleşim birimi inşasını gözlemleyen Uygulamalı Araştırmalar Enstitüsü "Eric", Siyonistlerin Batı Yaka, Kudüs ve Gazze Şeridi'nde Filistinlilere, mallarına ve arazilerine yönelik saldırılarının devam ettiğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1388 Tarih: 05 Mart 2015 15:51
İşgal Güçleri Geçen Ay Filistinlilere Ait 10 Evi Yıktı

İşgal ordusunun ve Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere bulundukları her yerde kasıtlı olarak saldırdığına dikkat çeken enstitü, işgal rejiminde iki hafta sonra yapılacak seçimlerin yaklaşmasıyla saldırıların artmasının beklendiğini ifade etti.

Enstitü, dün (4 Mart Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimine bağlı "Sivil İdare"nin dört adet askeri emir yayınladığını, bu emirlerin Filistinlilere ait 55.3 dönüm araziyi hedeflediğini, 870 dönüm araziyi el koymakla tehdit ettiğini, bin ağacın sökülmesini emrettiğini ve iki bin ağacı da sökmekle tehdit ettiğini söyledi.

İşgal güçlerinin Şubat ayında Filistinlilere ait 3 evi ve 7 tesisi yıktığını kaydeden enstitü, yıkılan evlerden ikisinin Kudüs'te ve birinin de El-Halil'de olduğunu açıkladı.

İşgal yönetiminin yıkılan evlerin ruhsatsız inşa edildiklerini iddia ettiğini belirten enstitü, çoğu El-Halil'de olmak üzere 52 ev hakkında da yıkım emri olduğunu bildirdi.

fiem

Yorumlar