El-Halil ve Beytlahim'de İşgalcilerle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

El-Halil'in kuzeyindeki Beyt Ummer ve Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdır beldelerinde bu akşam (5 Mart Perşembe) işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında birçok Filistinli yaralandı.  

Görüntülenme: 1046 Tarih: 06 Mart 2015 12:05
El-Halil ve Beytlahim'de İşgalcilerle Filistinliler Arasında Çatışmalar Yaşandı

Beyt Ummer'deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, beldenin güneyindeki Ez-Zuhur bölgesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmada Filistinli bir genç plastik mermiyle yaralanırken birçok kişi de işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.

Kaynaklar, işgal askerlerinin çatışmalar sırasında yoğun bir şekilde plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandığını, gazdan etkilenenlere müdahalenin olay yerinde yapıldığını söyledi.

Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdır beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalar sırasında çok sayıda kişinin bombalardan çıkan yoğun gaz nedeniyle boğulma tehlikesi atlattığı bildirildi.

Görgü tanıkları, çatışmaların beldenin güneyindeki Ummu Rukbe bölgesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında patlak verdiğini, işgal askerlerinin gerçek mermi, plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığını açıkladı.

Bu arada, güneydeki Ed-Dehişe Kampı'ndan Cihad El-Ca'beri'nin şehadetinden bu yana Ummu Rukbe bölgesinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında sürekli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

fiem

Yorumlar