Heniyye, Merkez Komitenin Aldığı Kararın Acilen Hayata Geçirilmesini İstedi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, FKÖ’ye bağlı Merkez Komitenin işgal rejimiyle sürdürülen güvenlik işbirliğine son verme kararının gerçek sınavının bunu ciddiye alma ve hayata geçirme konusunda olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1034 Tarih: 06 Mart 2015 13:44
Heniyye, Merkez Komitenin Aldığı Kararın Acilen Hayata Geçirilmesini İstedi

Bugün (6 Mart Cuma) Gazze’deki El-Ketibe Camiinde verdiği Cuma hutbesinde, Siyonist işgal rejimiyle sürdürülen güvenlik işbirliğiyle barış görüşmelerinin derhal kesilmesini istedi.

Hamas lideri Heniyye, Merkez Komitenin aldığı kararın havada kalmasından ve tavsiye nitelikli olmasından endişe duyduklarını belirterek, “Filistinlileri birleştirecek bir stratejinin benimsenmesi, ortaklık esası üzerinde iç safların birleştirilmesi, işgal liderlerinin yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesine başvurulması ve ulusal uzlaşının başarıya ulaşmasını engelleyen unsurların ortadan kaldırılması gerekir” dedi.

Filistin davasının şu anda siyasi iradeyi gerektiren bir dönemeçten geçtiğini belirten Heniyye, Filistin halkının Kudüs ve Aksa gibi temel meselelere eğilip uğraşabilmesi için güçlü bir siyasi irade ortaya koymak gerektiğini söyledi.

fiem

Yorumlar