Hamdan: “Hamas, Mısır Rejimiyle Çatışmayı Engelleyecek Kartlara Sahip”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) dış ilişkiler sorumlusu Usame Hamdan, Mısır’da Hamas hareketinin terör örgütü ilan edilmesinin saldırganlığa dönüşeceğine ihtimal vermediklerini, böyle bir şeyi istemediklerini, hareket olarak yakın gelecekte böyle bir çatışmayı beklemediklerini, zaten elinde bunu engelleyecek kartların olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1358 Tarih: 07 Mart 2015 03:46
Hamdan: “Hamas, Mısır Rejimiyle Çatışmayı Engelleyecek Kartlara Sahip”

Filistin davası ve bölgede meydana gelen gelişmelerle ilgili olarak dün (06 Mart Cuma) İstanbul’da düzenlenen ve diyalog şeklinde geçen seminerde konuşan Hamas lideri Hamdan şöyle dedi: “Mısır mahkemesinin Hamas’ı terör örgütü ilan etme kararı Hamas’tan çok Mısır mahkemesi için bir felakettir. Bu, Mısır’a ve iç sorunlarına derman olmayacak. Mısır’daki sorunların Mısırlılar arasında çözülmesi gerekir. Mısır’ın iç krizini dışarıya ihraç etme girişimi var olan krizi çözüme kavuşturamayacak. Hamas’ı terör örgütü olarak niteleyen iki çevre var. İşgalci İsrail ile onu destekleyenlerdir. Hamas, Mısır’ın bunlardan olmasını istemez. Bu karar Mısırlı yargıçları fazlasıyla aşağıladı. Bütün dünya İsrail’in daha önce Hamas’ı terör örgütü ilan ettiğini biliyor. Düşmanın seni terörle suçlamasını doğal karşılayabilirsin ve bu anlaşılır bir şeydir. Onu takip eden Avrupa daha sonra kararından vazgeçti. Bu suçlamanın bir Arap ülkesinden gelmesi ise tuhaftır. Hamas bu konuda kriz çıkarmak istemiyor. Hareket, bu kararın İsrail’e hizmet ettiğini düşünüyor. Bu karar Filistinlilerin bu ülkeyle olan ilişkilerine asla hizmet etmiyor. Bu karar bizden çok Mısır yargısına kötülük ediyor. Bu karar hareketin yürüyüşünü asla etkilemeyecektir. Direniş işgalin varlığıyla ilgilidir. İşgal var oldukça direniş de devam edecektir.”

Hamas hareketinin bölge ülkeleriyle olan ilişkisine de değinen Hamdan, hareketin Filistin halkının hakkına destek bulmak için Arap ve İslam ülkeleri yanında Avrupa ülkeleriyle de ilişki geliştirdiğini belirterek, Hamas’ın kimseye tabi olmadığını ve kararlarını bağımsız bir şekilde verdiğini söyledi.

Yorumlar