Ebu Zuhri: "Balıkçı Ebu Reyyale'nin Şehit Edilmesi Tehlikeli Bir İhlal"

İslami Direniş Hareketi (Hamas), denizde avlanmaktayken işgal güçlerinin saldırısına maruz kalan Filistinli balıkçılardan birinin şehit olmasından tamamen işgal hükümetinin sorumlu olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1153 Tarih: 08 Mart 2015 11:11
Ebu Zuhri:

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, balıkçı Tevfik Said Ebu Reyyale'nin şehit olduğu haberi üzerine yaptığı açıklamada, saldırının Filistin direnişiyle işgal rejimi arasında imzalanan ateşkes anlaşmasının tehlikeli bir şekilde ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Ebu Zuhri, dün (7 Şubat Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu cinayetlerin sonuçlarından tamamen işgal rejimi sorumludur" dedi.

İşgal güçlerinin dün sabah erken saatlerde ateş açtığı ve yaraladığı balıkçılardan biri öğle saatlerinde şehit olmuştu.

Gazze'deki Filistinli Balıkçılar Sendikası, işgal güçlerinin balıkçı Tevfik Said Ebu Reyyale'yi şehit etmesini ve ihlallerin sürmesini protesto amacıyla üç gün avlanmayacaklarını açıkladı.

Bu arada, işgal güçleri Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 6 milden 4 mile düşürdüğünü duyurdu.

Kararı mikrofonlarla Gazzeli balıkçılara ileten işgal güçleri, balıkçıları belirlenen mesafeyi geçmemeleri yönünde uyardı.

Mısır'ın gözetiminde işgal hükümetiyle Filistinli balıkçılar arasında imzalanan ateşkes anlaşmasına göre Filistinli balıkçıların 6 mile kadar avlanmasına izin verilecek ve daha sonra bu mesafe aşamalı olarak 12 mile kadar çıkartılacaktı.

fiem

Yorumlar