Hamas, El-Hamdallah'tan Siyasi Gözaltılara Son Vermesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin dün gece gerçekleştirdiği ve birçok Hamas lideriyle üyesine ve eski esirlere ulaşan gözaltı operasyonlarını kınadı. 

Görüntülenme: 1353 Tarih: 09 Mart 2015 16:34
Hamas, El-Hamdallah'tan Siyasi Gözaltılara Son Vermesini İstedi

Hamas Hareketi liderlerinden İsmail Rıdvan, Quds Press Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas'a yönelik şiddetli saldırının Fetih Hareketi'nin gerçekte uzlaşı istemediğini gösterdiğini ve uzlaşı çabalarının daima gözaltı operasyonlarıyla engellendiğini söyledi.

Gözaltıların işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonunun hâlâ devam ettiğinin kanıtı olduğunu bildiren Rıdvan, Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Kurulu'nun güvenlik koordinasyonunun sona erdirilmesi kararının yazıldığı mürekkep kadar değerinin olmadığını ifade etti.

Filistin Yönetimi'nin FKÖ Merkez Kurulu kararını uygulamak, uzlaşının gereklerini yapmak, Filistin'de birlik ve bütünlüğü sağlamak yerine işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonunu sürdürdüğünü ve Hamas liderleriyle üyelerini hedef aldığını söyleyen Rıdvan, bu durumun iki devletli çözümü reddeden ve Batı Yaka'dan çekilme olmayacağını açıklayan Netanyahu'nun kendilerine attığı tokadın ardından Filistin Yönetimi'nin yaşadığı şaşkınlık halini yansıttığını belirtti.

Rıdvan, uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah'a seslenerek, Batı Yaka'da Hamas liderlerini ve üyelerini hedef alan gözaltı operasyonlarına son verilmesini istedi.

Yorumlar