Er-Reşak: "Filistin Yönetimi Güvenlik Birimleri İşgalcinin Sopasına Dönüştü"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da Hamas liderlerini ve üyelerini hedef alan gözaltı operasyonlarını şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 1127 Tarih: 09 Mart 2015 17:18
Er-Reşak:

Batı Yaka güvenlik birimlerinin dün gece gerçekleştirdiği operasyonları "işgalciye bedava hizmet" olarak nitelendiren Er-Reşak, Batı Yaka'da direniş taraftarlarına ve eski esirlere yönelik baskıların ve operasyonların devam etmesinin işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonunu sona erdirme çağrılarını anlamsız kıldığını söyledi.

Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik birimlerinin Batı Yaka'da Hamas liderleri ve üyeleriyle eski esirlere yönelik operasyonlarının sadece Siyonist düşmanın işine yaradığını ifade eden Er-Reşak, Filistin Kurtuluş Örgütü Merkez Kurulu'nun işgal güçleriyle güvenlik koordinasyonuna son verme kararının göz boyamadan ibaret olduğunu, halkın Filistin Yönetimi'ne ve güvenlik birimlerine olan öfkesinin bu kararla hafifletilmek istendiğini belirtti.

Hamas liderlerinden Er-Reşak, "Halkımızın şerefli insanlarını gözaltına alan, kendisini işgalcinin elinde kalın bir sopaya ve düşmanın güvenliğinin bekçisine dönüştürmüştür" dedi.

Yorumlar